To je to što me zanima!

E, moj Vlaho: "Ministre kamo ćete? Pa nije vam tu pješački"

Ministar MUP-a Vlaho Orepić nije prešao cestu preko pješačkog prijelaza. Prema važećem zakonu, trebao bi platiti kaznu od 300 kuna. Ugrozio je vlastitu sigurnost
Vidi originalni članak

Nemam komentara. Hvala lijepo, odgovorio je na naš upit Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, zašto nije cestu prešao preko pješačkog prijelaza.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Na jednoj od prometnijih cesti u Zagrebu, Savskoj, ministar Orepić počinio je prekršaj. Prešao je cestu, a da nije koristio obilježeni pješački prijelaz koji se nalazi oko 100 metara dalje. Također, na drugoj strani ceste nije ga dočekao policajac u zasjedi koji bi mu naplatio kaznu, nego je ministar nastavio hodati dalje svojim putem.

- Slučajno sam pogledao kroz prozor i vidio ministra Orepića kako stoji s kolegom na cesti. Shvatio sam što će učiniti te sam upalio kameru na mobitelu kako bih ga snimio. Prvo je pogledao s lijeve i desne strane dolazi li automobil ili tramvaj, a kad je vidio da nema nikoga, pretrčao je cestu. Inače, ta cesta je vrlo prometna, a u trenutku kad je već bio blizu druge strane ceste, prošao je tramvaj - rekao nam je čitatelj koji je prije 11 dana popodne snimio ministra u prekršaju.

Taj dan ministar je održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao koji su visokorangirani policajci odstupili s dužnosti nakon što je provaljeno u središte kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Inače, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ministar policije trebao bi platiti kaznu od 300 kuna jer nije prešao cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. 

I ako je ministar prije stupanja na cestu provjerio da može sigurno pretrčati cestu, samim prelaskom ugrozio je vlastitu sigurnost jer je on kao pješak najranjiviji sudionik u prometu. Ako policija može naplaćivati kazne biciklistima u Osijeku koji nemaju biciklističku stazu te ako se uredno naplaćuje kazna pješacima za nepropisni prelazak preko ceste, onda bi bio red i da ministar Orepić plati svoju kaznu. Jer ovakvim prelaskom ceste ministar Orepić daje poruku građanima Republike Hrvatske da nemaju svi isti tretman što se tiče zakona i plaćanja kazni za počinjene prekršaje. Iz policije su nam kazali da je ministar Orepić svjestan svoje pogreške koju je počinio u žurbi te je svakako spreman snositi posljedice koje iz prekršaja proizlaze.     

Srušio ženu jer je prešla pješački na crveno svjetlo

Policajac od 130 kilograma u prosincu 2015. godine srušio je ženu na pod u Osijeku jer je prešla cestu dok je bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake. Kad ju je srušio na beton u prolazu zgrade, vezao ju je lisicama. Iako je prekršila zakon, za uporabu sile nije bilo mjesta.     

Idi na 24sata

Komentari 139

  • Mercedes s klasa 18.04.2016.

    U 2015. godini policiji je prijavljeno nešto manje od 2450 nestanaka osoba. Od toga se oko 1550 prijavljenih nestanaka odnosi na maloljetne osobe. No, glavna vijest za medije i ove što su nesretni što oni ne vode policiju je nestanak zlata i droge iz zgrade MUP-a ili to što će ministar Vlaho Orepić preći cestu gdje nije zebra. Zaista, pa koga uopće briga što je za vrijeme tih vrlih kritičara nestalo 2450 osoba. U Hrvatskoj je 300.000 građana koji su izloženi ovrhama raznih banaka, štedionica i posebno Hrvatske televizije. No, glavna vijest za medije i ove koji su tako 'uspješno' vodili Hrvatsku je to da li se Stjepan Mesić i Milorad Pupovac osjećaju ugroženima, unatoč nevjerojatnim privilegijama koje im se isplaćuju iz novca nas poreznih obveznika. Da nije Miro Bulj, vjerojatno se nitko u saboru ne bi niti sjetio tih njima nebitnih 300.000 građana. U Hrvatski obrazovni sustav vlast silno želi ugurati građanski odgoj. Ta vlast želi učiti djecu i sve nas (valjda neuke i glupe) da postoji demokracija, da građani trebaju biti aktivni, da sudjeluju u odlučivanju, da se kandidiraju. A ta ista vlast želi suzbijati i onemogućiti referendume i svim se silama trudi nametati zakone bez javne rasprave, a stranke koje čine tu vlast na unutarstranačkim izborima imaju jednog jedinog kandidata.

  • Razum999 18.04.2016.

    Komentari su jasni hebo zakon deri po ovcama meeeeeehhh

  • jozabroz 17.04.2016.

    mozda se zurio na sastanak s ostojicem,,))))) da dogovore sporazum o nenapadanju..)))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare