Obavijesti

News

Komentari 139

E, moj Vlaho: "Ministre kamo ćete? Pa nije vam tu pješački"

E, moj Vlaho: "Ministre kamo ćete? Pa nije vam tu pješački"
4

Ministar MUP-a Vlaho Orepić nije prešao cestu preko pješačkog prijelaza. Prema važećem zakonu, trebao bi platiti kaznu od 300 kuna. Ugrozio je vlastitu sigurnost

VIDEO

Nemam komentara. Hvala lijepo, odgovorio je na naš upit Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, zašto nije cestu prešao preko pješačkog prijelaza.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Na jednoj od prometnijih cesti u Zagrebu, Savskoj, ministar Orepić počinio je prekršaj. Prešao je cestu, a da nije koristio obilježeni pješački prijelaz koji se nalazi oko 100 metara dalje. Također, na drugoj strani ceste nije ga dočekao policajac u zasjedi koji bi mu naplatio kaznu, nego je ministar nastavio hodati dalje svojim putem.

- Slučajno sam pogledao kroz prozor i vidio ministra Orepića kako stoji s kolegom na cesti. Shvatio sam što će učiniti te sam upalio kameru na mobitelu kako bih ga snimio. Prvo je pogledao s lijeve i desne strane dolazi li automobil ili tramvaj, a kad je vidio da nema nikoga, pretrčao je cestu. Inače, ta cesta je vrlo prometna, a u trenutku kad je već bio blizu druge strane ceste, prošao je tramvaj - rekao nam je čitatelj koji je prije 11 dana popodne snimio ministra u prekršaju.

Taj dan ministar je održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao koji su visokorangirani policajci odstupili s dužnosti nakon što je provaljeno u središte kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Inače, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ministar policije trebao bi platiti kaznu od 300 kuna jer nije prešao cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. 

I ako je ministar prije stupanja na cestu provjerio da može sigurno pretrčati cestu, samim prelaskom ugrozio je vlastitu sigurnost jer je on kao pješak najranjiviji sudionik u prometu. Ako policija može naplaćivati kazne biciklistima u Osijeku koji nemaju biciklističku stazu te ako se uredno naplaćuje kazna pješacima za nepropisni prelazak preko ceste, onda bi bio red i da ministar Orepić plati svoju kaznu. Jer ovakvim prelaskom ceste ministar Orepić daje poruku građanima Republike Hrvatske da nemaju svi isti tretman što se tiče zakona i plaćanja kazni za počinjene prekršaje. Iz policije su nam kazali da je ministar Orepić svjestan svoje pogreške koju je počinio u žurbi te je svakako spreman snositi posljedice koje iz prekršaja proizlaze.     

Srušio ženu jer je prešla pješački na crveno svjetlo

Policajac od 130 kilograma u prosincu 2015. godine srušio je ženu na pod u Osijeku jer je prešla cestu dok je bilo upaljeno crveno svjetlo za pješake. Kad ju je srušio na beton u prolazu zgrade, vezao ju je lisicama. Iako je prekršila zakon, za uporabu sile nije bilo mjesta.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 139

VIDEO

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'
'DIVAN PRIJATELJ I HUMANIST'

Preminuo je liječnik (34) sa Svetog Duha: 'Na njegovoj su Radiologiji sada tuga i tišina'

Dr. Rudman se u Kliničkoj bolnici 'Sveti Duh' zaposlio 2017. godine na poziciji liječnika na specijalizaciji iz Kliničke radiologije, koju je specijalizirao pet godina kasnije...

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice
PREMINUO U SUBOTU

Kolege objavile emotivnu priču o radiologu (34): Po kontejneru tražio bačene fotke pacijentice

Ispraćaj dr. Ninoslava Rudmana bit će u četvrtak, 23. svibnja 2024. u 10:40 sati sa zagrebačkog Krematorija, objavili su iz bolnice
VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'
SUDAR DVA AUTA

VIDEO Svjedoci teške nesreće u Sesvetama: 'Vrištali su od bolova, htjeli su razvaliti vrata'

Zagrebački vatrogasci izvlačili su ozlijeđene ljude iz auta nakon prometne nesreće koja se dogodila oko 22 sata u Sesvetama. Od JVP-a doznajemo kako je na teren izašlo šestero vatrogasaca s jednim vozilom