To je to što me zanima!

Eduardu Nodilu 7,5 godina za pronevjeru 477 mil. kn

Eduard Nodilo, devizni diler, sklapao je štetne ugovore na račun Riječke banke te gubitkom od oko 97 milijuna dolara umalo upropastio tu banku
Vidi originalni članak

Bivši devizni diler Riječe banke, Eduard Nodilo, osuđen je na 7 i pol godina zatvora jer je sklapao štetne ugovore, odlučila je to u utorak sutkinja Sandra Juranić na ponovljenom suđenju u Rijeci. Nodilo je u ponedjeljak iznio obranu i priznao da je kršio zakon. Rekao je da je prikrio gubitke i da više nema što za priznati. On je u razdoblju od listopada 1997. do ožujka 2002. godine vršio transakcije koje su bile protivne njegovim ovlaštenjima. Za to je dobio šest godina zatvora. Pošto je već osuđen na tri godine za krivotvorenje isprava kako bi prikrio prvotno kazneno djelo, sutkinja je izrekla jedinstvenu kaznu od 7 i pol godina zatvora. Nodilo je gubitkom od skoro 97 milijuna dolara (oko 477 milijuna kuna) umalo upropastio Riječku banku. Kaznu Nodilo služi u pulskom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • only I 08.12.2009.

    Vidim da se stidi..............jadnik, UHGRMF

  • doriano 08.12.2009.

    Dobio je godina onoliko koliko su mu izvagali i smatravši da je to primjerena kazna.Čudno da je samo jedan čovjek kriv kao što i sami znate,ALI najčudnije je u svemu tome da su mu naložili da MORA vratiti sav novac od transakcija sa devizama i ostalim novčanim,mjeničnim i drugim poslovima.Da mi je znati kako će vratiti 477 mil.kuna.Pa nije to roba sa pijace.

  • JerkoKC 08.12.2009.

    Gadi mi se ovo uopće komentirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare