To je to što me zanima!

Edward Snowden: Radio sam na tajnom zadatku za CIA i NSA

Američki zviždač javnosti je razotkrio da su SAD masovno prisluškivale telefone stotina milijuna Amerikanaca. Prošle godine optužen je za krađu vladine imovine
Vidi originalni članak

Američki zviždač Edward Snowden (30) u intervjuu za NBC Nightly News izjavio je da je radio na tajnom zadatku u inozemstvu za Središnju obavještajnu agenciju (CIA) i Američku sigurnosnu nacionalnu agenciju (NSA). Odbacio je tvrdnje njegovih kritičara da je bio tek niskorangirani analitičar, piše BBC .

Nakon što je razotkrio i pustio u javnost gomilu bilješki koje su američke obavještajne agencije prikupljale u svijetu, Snowden je u svibnju 2013. pobjegao iz SAD-a. U Moskvi je prošle godine dobio jednogodišnji azil.

Vjeruje se da je Snowden ukrao 1,7 milijuna kompjuterskih dokumenata koji su razotkrili da je NSA masovno prisluškivala telefone i prikupljala podatke iz elektronske pošte, te druge internetske podatke stotina milijuna Amerikanaca.

Snowden je prošle godine u SAD-u optužen za krađu vladine imovine , za nedopušteno objavljivanje informacija od nacionalne sigurnosti i predaju tajnih dokumenata neovlaštenim osobama.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Herzog(315178) 28.05.2014.

    Svaka čast za hrabrost i poštenje ovog čovjeka ali u ovakvom pokvarenom svijetu to nije vrijedno takve žrtve .

  • user_320725 28.05.2014.

    Mogao bi uskoro i popiti metak

  • Deanmartin 28.05.2014.

    Kontra sile, kontra mraka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare