To je to što me zanima!

Egipatski predsjednik: 'Pozivam da se pruži humanitarna pomoć Gazi, ne želimo imati eskalaciju'

Egipat je rekao da želi olakšati dostavu pomoći preko svojeg prijelaza Rafaha, ali je signalizirao i svoje odbijanje da se stanovnici Gaze tjeraju na jug preko granice
Vidi originalni članak

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sisi pozvao je u četvrtak na pružanje humanitarne pomoći Palestincima u Pojasu Gaze i rekao da Egipat i dalje nastoji spriječiti daljnju eskalaciju koja bi mogla destabilizirati regiju.

Izraelsko masivno bombardiranje i potpuna opsada Gaze izazvali su uzbunu u Egiptu, koji dijeli granicu s jugom palestinske enklave i kontrolira glavnu izlaznu točku za 2,3 milijuna stanovnika koji ondje žive.

Egipat je rekao da želi olakšati dostavu pomoći preko svojeg prijelaza Rafaha, ali je signalizirao i svoje odbijanje da se stanovnici Gaze tjeraju na jug preko granice.

U telefonskom razgovoru s britanskim premijerom Rishijem Sunakom, egipatski predsjednik je "naglasio potrebu da se zajamči redovitost humanitarnih usluga i pomoći palestinskom narodu u Pojasu Gaze", priopćio je Sisijev ured.

Sisi je također obavijestio Sunaka o "kontinuiranim naporima Egipta da se zauzima za smirenost i krajnju suzdržanost kako bi spriječio daljnje krvoproliće, čiju će cijenu platiti još više nevinih ljudi, a čije će se posljedice proširiti na cijelu regiju", kaže se u priopćenju.

Izrael, koji uzvraća na smrtonosni upad Hamasovih naoružanih ljudi u Izrael, rekao je u četvrtak da neće biti humanitarnog prekida opsade Gaze dok svi njihovi taoci ne budu oslobođeni.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kontra fašizma 12.10.2023.

    Ni ovaj ne traži od hamasa puštanje taoca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare