To je to što me zanima!

EK nam neće uvesti korektivne mjere, ali će nastaviti nadzor

EK će nastaviti nadzirati kako nova Vlada ispravlja makroekonomske neravnoteže, ali su odustali od uvođenja korektivnih mjera jer Vlada pokazuje spremnost da provede reforme
Vidi originalni članak

Europska komisija (EK) odlučila je da neće uvesti korektivne mjere u proceduri makroekonomskog nadzora nad Hrvatskom, neslužbeno doznaje Večernji

Komisija će nastaviti nadzirati kako nova hrvatska Vlada ispravlja makroekonomske neravnoteže, ali su odustali od uvođenja korektivnih mjera jer nova Vlada pokazuje spremnost da provede reforme, a ne da ih samo najavljuje. Orešković i njegovi suradnici zasad su ostavili dojam kao da namjeravaju surađivati s EK u implementaciji reformi. 

Stručnjaci u komisiji odlučni su u tome da neće tolerirati bilo kakvo odgađanje reformi u Hrvatskoj, kaže anonimni izvor, ali do posljednjeg trena nisu se mogli dogovoriti hoće li pritisnuti Hrvatsku ili joj 'progledati kroz prste'. 

Uoči današnje odluke EK ministar financija Zdravko Marić poslao je dokument s nacionalnim programom reformi i programom konvergencije iako je rok za slanje tog dokumenta tek u travnju. Ministar kaže da su željeli komisiji predstavili plan i prije roka.

 

Idi na 24sata

Komentari 124

  • user_463870 09.03.2016.

    Nego, gdje građani mogu predlagati svoje kandidate za ovu braniteljsku lutriju?

  • mestar 09.03.2016.

    Hajdete balkanski tuljani, koji ste navikli da vam uvijek netki stranac kaze sto ce te radit u svojoj zemlji!

  • Judita👥 08.03.2016.

    eto vam ga

Komentiraj...
Vidi sve komentare