To je to što me zanima!

EK: Tužit ćemo Hrvatsku zbog zakona o konverziji švicaraca

Komisija će vrlo brzo tužiti Hrvatsku Sudu Europske unije ako nova Vlada ne pronađe “izbalansiranije” rješenje koje ne bi sav teret konverzije ostavilo na bankama
Vidi originalni članak

Europski povjerenik za financijske usluge Jonathan Hillkritizirao je prekjučer u Europskom parlamentu hrvatski zakon o konverziji kredita iz švicarskih franaka u eure i zaprijetio da će Komisija vrlo brzo tužiti Hrvatsku Sudu Europske unije ako nova Vlada ne pronađe “izbalansiranije” rješenje koje ne bi sav teret konverzije ostavilo na bankama, javlja Večernji list.

U raspravi koja je uslijedila austrijski zastupnik iz redova Europske pučke strankeOthmar Karas zaključio je da je sporni zakon, donesen u vrijeme bivše hrvatske Vlade, dio nastojanja “europskih populista” koji narušavaju pravni poredak EU zbog svoje kratkoročne koristi na izborima.

– Potrebno nam je rješenje koje pogađa dobru ravnotežu: koje je u skladu s propisima EU, koje štiti potrošače, ali također i ulagače i jedinstveno tržište. To je rješenje za kakvo ću se zalagati – rekao je europski povjerenik.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • JO 15.05.2016.

    Nevolim bankare!!! Kad posluješ sa njima uvjek si na gubitku !

  • kozaribok 15.05.2016.

    EK će stati na našu stranu,a banke tj kamatari i lihvari najgore vrste u vlasništvu Talijana,Francuza ,ma moš si misliti,oni došli na naše tržište da nama kao pomognu,ha?? Mi da smo bili norm alna država od osam ostaljenja i da se sami nismo pokrali(200 obitelji),nismo niti trebali ulaziti u to njesra od Unije gdje nas nitko ne hebe niti 2%,a samo moramo neke uvjete ispunjavati,koji uglavnom idu na štetu našem čovjeku,eto.

  • AnteG 15.05.2016.

    samo neka tuže! Banke su uz političare najveći lopovi! Izuzev MOSTA odnosno Petrova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare