To je to što me zanima!

EKO akcija: U subotu volonteri će pomoći Rajevu Selu i Gunji

Štete iz svibanjskih poplava procijenjene su na 200 milijuna eura. Nakon plaža na Murteru, 24sata s prijateljima i aktivistima dat će svoj doprinos i u Posavini
Vidi originalni članak

U katastrofalnim svibanjskim poplavama 10-ak metara nabujale vode Save probile su nasip na dva mjesta, rušeći i ubijajući sve pred sobom. Prvo od dva mjesta proboja nasipa nalazi se pukih 50 metara od najbližih kuća u Rajevom Selu, zbog čega će to mjesto biti novo poprište subotnjeg nastavka Velike EKO akcije 24sata, naših partnera, prijatelja i aktivista.

Više od 400 kuća danas je u tom kraju opasno za korištenje, a ukupne štete se procjenjuju na najmanje 200 milijuna eura, odnosno više od pola posto nacionalnog BDP-a. Razne službe s nekoliko razina i aktivisti do sada su odande uklonili 17.000 metara kubičnih raznog otpada. Usto, prirodne katastrofe u naseljenim mjestima u pravilu za sobom povlače i štete po okoliš, dakle i ekološku katastrofu u većoj ili manjoj mjeri. A okoliš u pravilu toliko više stradava koliko duže traje povratak života u poharanom području na normalu.

U subotu rano ujutro ispred redakcije 24sata prema Rajevom Selu i Gunji krenut će autobus s 30-ak volontera 24sata i partnera, te sa 15-ak specijalca iz ATJ Lučko, također ponesenih potrebom da pridonesu što bržem uklanjanju posljedica svibanjske vodene apokalipse u Posavini.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mustafa Aga 21.06.2014.

    Jedna pametna stvar da se organizuje...Pohvale...

  • Timmy2 19.06.2014.

    Moj naklon svim sudionicima i organizatoru ove akcije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare