To je to što me zanima!

Ekonomist Ante Babić: HDZ-ove najave su lijepa retorika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ante Babić komentirao je za 24sataTV Vladinu najavu povjerenika za investicije, ali i HDZ-ove najave o smanjivanju i ukidanju poreza firmama za svako radno mjesto
Vidi originalni članak

Tajnik Udruženja stranih investitora i ekonomski stručnjak Ante Babić komentirao je za 24sataTV povjerenika za investicije kojega je najavila Vlada.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svaki korak prema privlačenju stranih investicija je dobar korak - rekao je Babić.  Međutim, objasnio je i kako dalje postoje glavne prepreke koje su vrlo bitne. Smatra kako bi stranim investitorima bilo bitnije da se ustali procedura, ne mijenjaju toliko porezi i da se riješi konačno ZOR.

- To su sve stvari koje se trebaju riješiti, a imale bi više efekata nego osnivanje nove agencije ili povjerenika - objasnio je u Dnevnom redu Tihomira Ladišića .

Otkrio je kako strane firme štopaju investicije te razmišljaju o odlasku, ali napomenuo je kako još nisu otišli.

- Mi imamo puno agencija, ali nemamo koordinacije - rekao je.

O HDZ-ovoj najavi o smanjivanju poreza i ukidanju poreza za svako novo radno mjesto rekao je kako je riječ o lijepoj retorici.

- Treba vidjeti jesu li spremni ići na smanjenje troškova na rashodovnoj strani - objasnio je.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • ludom 29.04.2014.

    Tko je bio na vlasti prije ovih? I to ne tako davno. Tko uopće vodi ovu državu unazad petnaestak godina? Tko se to smjenjuje na tim vladarskim pozicijama? Tko već godinama drijema u saboru? Tko već godinama narodu trkelja, mi ćemo ovo, mi ćemo ono? Zar moram napisati tko je to? Zar narod to ne zna?

  • zng108 26.04.2014.

    retorika od hdz je opljackali smo sve sad cemo nastaviti ako dodjemo na vlast,,,,,,,,retorika od sdp je nedamo vlast stizu svjezi novci iz EU dok to nepokrademo neidemo s vlasti,,,,,,,

  • imam svoj komentar 25.04.2014.

    ,..a joj, hdz i njihova gospodarska politika je ispod 0 (nule),.. mislim da su se dovoljno pokazali, svako daljno dokazivanje bilo bi štetno!,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare