To je to što me zanima!

Ekonomisti: Gospodarski sustav treba reformirati

Analitičar Branimir Lokin smatra da se problemi gospodarstva ne mogu riješiti u jednom danu jer nema analiza koje pokazuju u kakvoj je situaciji
Vidi originalni članak

Što se tiče financijske stabilnosti, neće doći do većih promjena nakon Sanaderove ostavke. Svjetskim tržištem i tako mi ne upravljamo, a jedino može doći do toga da građani, zbog panike, povuku novac koji štede u bankama, no u to sumnjam. Ljudi bankama vjeruju, a prošla su vremena dok se novac čuvao u slamarici, rekao je ekonomski analitičar Branimir Lokin. Dodaje kako se gospodarski problemi Hrvatske ne mogu riješiti u jednom danu jer nemamo analiza koje bi nam pokazale u kakvoj je gospodarstvo situaciji. Rupa od 15 milijardi kuna unutarnjeg duga, može se, kaže Lokin, zakrpati zaduživanjem u inozemstvu, no to rješenje je kratkoročno. Unutarnji dug će se, nakon nekog vremena, opet pojaviti, a trebat će vraćati kredite stranim bankama.
- Nekonkurentni djelovi gospodarstva, poput privatnog sektora i javnih poduzeća, za koja se zna da ne plaćaju državi, samo stvaraju gubitke - zaključio je Lokin. Guverner HNB-a Željko Rohatinski nije se htio uključivati u aktualne političke rasprave.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • maja1234 03.07.2009.

    Rohatinskog za predsjednika!

  • svi_smo_doma 03.07.2009.

    Rohatinskog patentirati i umnožiti!

  • slama 03.07.2009.

    oaf@ slžem se, potpuno je osvježenje u moru nepoštenjaka i šljama pronaci obrazovanu i ozbiljnu osobu koja zna šta radi ,na odgovornom je mjestu i ne koristi ga isključivo u svrhu vlastite materjalne koristi.samo on muca i neznam kolko je za politiku.nema veze šta muca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare