To je to što me zanima!

Ekonomska škola u Šibeniku i dalje bez profesora i učenika

Ravnateljica Diana Vodanović pozvala je učenike da ne bojkotiraju nastavu. Ističe da će se neodrađeni sati morati nadoknaditi. Vodanović kaže da je sve inscenirano
Vidi originalni članak

Kriza u Srednjoj ekonomskoj školi u Šibeniku se nastavlja. Nakon sukoba s ravnateljicom i optužbi za mobbing znatan dio profesora je otišao na bolovanje, većina s dijagnozom akutnog stresa, zbog čega su učenici više oko škole nego u školi. U srijedu je od 120 maturanata u školu došlo njih samo devet. Nisu samo maturanti ti koji bojkotiraju nastavu koja se pokušava organizirati sa zamjenskim nastavnicima.

Prema riječima prozvane ravnateljice Diane Vodanović, u nekim razredima na nastavu ne dolazi nitko, u nekima fali polovica učenika, a neki normalno pohađaju nastavu koja se pokušava organizirati u izvanrednim okolnostima. Unatoč poteškoćama zbog epidemije bolovanja, ravnateljica je svim bolesnim profesorima pronašla zamjene.

- Ovim putem pozivam sve učenike da više ne bojkotiraju nastavuApeliram i na roditelje i nastavnike. Ti satovi će i onako morati biti nadoknađeni i odrađeni prema nastavnom programu. Učenike koji su nezadovoljni zamjenama molim za strpljenje. Njihovi nastavnici vratit će se čim ozdrave - rekla je ravnateljica Vodanović na konferenciji za novinare koju je u četvrtak održala u informatičkom kabinetu.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odbacila je optužbe za mobbing, grubo optuživši nastavnike da se bune jer ona pokušava uvesti red.

- Ovi događaji su inscenirani od onih koji su počinili neka djela za koja mogu snositi posljedice i koji su toga svjesni – rekla je Vodanović.

Problemi u školi, kaže, su postojali prije nego je ona imenovana v.d. ravnateljicom. Optužila je Andreja Miloševića, bivšeg v.d. ravnatelja, i druge profesore koje nije imenovala za niz prekršaja, pa i kaznenih djela, poput krivotvorenja nastavne dokumentacije na štetu učenika, s ciljem da ga se izbaci iz škole.

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 9

  • prabaka 02.02.2015.

    Nije u redu da su profesori na "bolovanju" da rade u privatnoj školi šta bi onda?

  • vidum 23.01.2015.

    Izgled koji uliva povjerenje! (zvano panika).

  • oktopus1 23.01.2015.

    pa zar je to kod nas prvi slucaj ,...sjetimo se......drzava to sam ja

Komentiraj...
Vidi sve komentare