To je to što me zanima!

Eksplodiralo skladište oružja u Rusiji, evakuirali tisuće ljudi

Od jačine detonacije popucala su stakla na obližnjim zgradama, kućama, školi i dječjem vrtiću. Vlasti su odmah organizirale evakuaciju skoro 30.000 stanovnika
Vidi originalni članak

Stanovnike ruske republike Udmurtije u noći na petak probudila je snažna eksplozija. Planulo je skladište oružja, a snažna detonacija razbila je stakla obližnjih zgrada, kuća, dječjeg vrtića i škole. Odmah je počela evakuacija građana. Njih nekoliko desetaka tisuća odvezli su što dalje od zapaljenog skladišta. Policija je nakon početka evakuacije dobila nekoliko poziva građana koji su prijavili provale u prazne stanove, javlja ruski Life.

Nakon prve eksplozije uslijedio je još nekoliko njih. Vatra je sukljala visoko u zrak, a požar se mogao vidjeti kilometrima od skladišta. Krhotine raznih projektila letjele su posvuda. Ozlijeđeno je 63 ljudi, od kojih je osam u kritičnom stanju. Njih su s teškim opeklinama prevezli u bolnicu. Uzrok požara nije poznat, a rusko ministarstvo obrane objavilo je kako se u tom skladištu nalazi topničko naoružanje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Torento 07.06.2011.

    Izgleda da se omakla krađa u skladištu (skidaju upaljače s vođenih raketa od 1 do 2 g zlata), a ako pogriješiš, zna detonirati. Ili su možda digli skladište u zrak da prikriju krađu veće količine oružja i streljiva.

  • nxx_92 05.06.2011.

    to je neka budala zapalila da može u toj panici krast

  • purda24 03.06.2011.

    mafija pokupi oruzje za izvoz i digne skladiste u zrak, u albaniji su trebali to izvrziti dva puta jer nije bilo dovoljno unisteno da prekrije kriminal. to oruzje ce zavrsiti u libiji, siriji itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare