To je to što me zanima!

Eksplozija u kemijskoj tvornici: 'Rekli su da je šestero mrtvih'

Glasnogovornik Unipetrola potvrdio je da se dogodila eksplozija, ali nije rekao više detalja o njoj. Kako piše češki Denik radi se najvećoj nesreći u češkim tvornicama od 1960. godine
Vidi originalni članak

U eksploziji u kemijskoj tvornici Unipetrol u češkom gradu Kralupy poginulo je šest osoba, piše agencija CTK, a prenosi Reuters.

"Dobili smo informacije o šest mrtvih i više osoba teško ozlijeđenih", rekla je glasnogovornica regionalne vatrogasne službe Vladimira Krekova, prenosi češka agencija CTK.

Glasnogovornik Unipetrola potvrdio je da se eksplozija dogodila u rafineriji u Kralupyma nad Vltavom, 31 kilometar sjeverno od središta Praga, no nije dao druge detalje.

"Mogu potvrditi da se dogodio incident u našoj rafineriji u Kralupyma nad Vltavom... upravo traje sastanak uprave za krizne situacije", rekao je glasnogovornik u telefonskom razgovoru.

Nije dao druge detalje o radu rafinerije, koja ima godišnji kapacitet od 3,2 milijuna tona nafte. U Litvinovu, na sjeveru zemlje, radi druga rafinerija te tvrtke. 

Nema opasnosti za stanovnike

Gradonačelnik Petr Holecek rekao je da je eksplodiralo spremište sa zasad neutvrđenom tvari. Kaže kako nema opasnosti za grad i stanovnike.

Holecek rekao je lokalnom radiju da su policajci i spasioci na licu mjesta. Lokalni mediji prenose da je dvoje ljudi prevezeno u bolnicu.

Bolnica Prag-Vinohradi je aktivirala plan za izvanredne situacije i spreman je primiti veliki broj pacijenata. 

Kako piše češki Denik radi se najvećoj nesreći u češkim tvornicama od 1960. godine.

>>> Uskoro više

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mystic_1 22.03.2018.

    Rekli su.... ko je reko??

  • krao_sam_1 22.03.2018.

    Liči na inu Sisak. Isto tempiranu bombu. Nije ni riječka daleko.

  • abcčćdžghijklm 22.03.2018.

    sva sreća,nije klara,pa optužiti pijane zagorce za nesreću,0,5 in the ear

Komentiraj...
Vidi sve komentare