To je to što me zanima!

Električno kuhalo izazvalo požar, 'nastradali' su stanovi

Očevid je pokazao da je korisnik stana M.L. očito zaboravio iz struje isključiti električno kuhalo pa se u jednom trenutku razbuktala vatra na štednjaku ubrzo se proširivši prvo na viseće ormare u kuhinji
Vidi originalni članak

Uključeno električno kuhalo uzrok je, kako se doznaje, velikog požara koji je u nedjelju u 9 sati buknuo u Papandopulovoj ulici 9 na šestom katu i u kojem je nastradalo još nekoliko stanova, ali i zajednički dijelovi zgrade.

Doznaje se da je policija u utorak, tijekom ranog popodneva, završila s očevidom koji je započeo još u ponedjeljak ujutro. Očevid je pokazao da je korisnik stana M.L. očito zaboravio iz struje isključiti električno kuhalo pa se u jednom trenutku razbuktala vatra na štednjaku ubrzo se proširivši prvo na viseće ormare u kuhinji, a zatim velikom brzinom i na ostatak stana. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar je bio dugotrajan i jak zato što se u stanu nalazila velika količina raznog otpada među kojima je najviše bilo plastičnih boca, ali i automobilskih guma te raznih zapaljivih tekućina. Da je temperatura u stanu bila visoka pokazuje i podatak da se vatrogascima tijekom gašenja topila oprema te je njih pet završilo s lakšim tjelesnim ozljedama baš kao i jedna stanarka kojoj je bila ozlijeđena glava.

MARKO IVANIŠEVIĆ Heroj gašenja splitskog požara i na Hajdukovom kalendaru...

Taj je požar bio aktivan punih osam sati, gasio ga je 41 vatrogasac sa 15 vozila iz Splita, Žrnovnice i Vranjica. Gasitelji su imali problema sa prilaskom zgradi jer je na vatrogasnom prilazu bilo mnoštvo parkiranih automobila pa je morao uredovati pauk kako bi ih premjestio i vatrogascima olakšao put do zgrade u plamenu.

Neki od vatrogasaca s više desetljetnim iskustvom kažu da nisu bili na težem 'terenu' u stambenoj zgradi. U stanu je temperatura na mahove rasla i do tisuću stupnjeva pa su se vatrogasci stalno trebali izmjenjivati u gašenju kako ne bi, usprkos kvalitetnim zaštitnim odijelima, došlo do opekotina.

NA VATROGASCIMA SE TOPILA OPREMA Heroji požara: Ovo su junaci koji su gasili buktinju u Splitu

Iako policija još nije izašla u javnost sa službenim podacima o materijalnoj šteti već sada se zna da će ona biti višemilijunska s obzirom da je desetak vlasnika stanova prijavilo štetu što od vatre, što od dima, ali i vode kojom je gašen požar. Dio stanara je napustio svoje stanove ne samo zbog štete koju su pretrpjeli već i zato što nisu imali struje.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • zelot 28.11.2019.

    Mogu oni prijaviti štetu koliku žele, ali ako im stanovi nisu osigurani neće dobiti ništa.

  • 27.11.2019.

    Kakve veze ima električno kuhalo sa razbuktalom vatrom na štednjaku?? To se jedino moglo dogoditi ako je električno kuhalo stavio na štednjak zapalio vatru ispod njega. Ili novinar opet mlati praznu slamu.

  • škver 27.11.2019.

    Tko će ljudima drugih stanova nadoknaditi štetu,taj sigurno neće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare