To je to što me zanima!

Elenina majka: U Gradskom uredu su vukovi u janjećoj koži

U četiri zida meni pričaju jedno, a pred kamerama pričaju drugo. Bilo je to i za očekivati - prebacivanje krivnje na roditelje, kaže Ana Vujnović koja je dirnula javnost pismom o prvom danu škole njezine kćeri Elene
Vidi originalni članak

Ana Vujnović, čije je pismo o prvom danu škole njezine kćeri koju nisu prozvali ni u jedan razred, objavljeno na društvenim mrežama dirnulo javnost, gostovala je na N1 televiziji gdje je kazala da su u 'Gradskom uredu vukovi u janjećoj koži'. 

- To su vukovi u janjećoj koži, u četiri zida meni pričaju jedno, a pred kamerama pričaju drugo. Bilo je to i za očekivati - prebacivanje krivnje na roditelje, nisu dovoljno svi jaki da preuzmu odgovornost i treba ispraviti da se drugoj djeci ne dogodi opet isto - kazala je.

Podsjetimo, Elenu prvog dana škole nisu prozvali jer su rješenje da im kći mora pohađati Osnovnu školu Ivan Meštrović na zagrebačkom Jarunu, dobili su u petak popodne, 31. kolovoza, a u Gradu kažu kako je majka 'mogla otići u školu'.

Vujnović je kazala kako je ministrica Divjak nije osobno kontaktirala, a ona to niti ne očekuje. 

Za svoju Elenu kaže da je sretno dijete, koja se za sve bori sama.

- Nevjerojatno - ona nikad nije plakala, zahtijevala, za sve se borila sama, na plaži je ljetos sama sat vremena napuhivala, sad već razumije i slova i brojke, sam aje našla knjigicu i prepisivala riječi koje je zanimaju. Ona je vrlo samostalno i vrlo uporno stvorenje. Borila se s mnogo toga, zaostaje u psihomotornom razvoju, ima blaže intelektualno zaostajanje - kaže Ana Vujnović i dodaje da se malena za školu sprema od lipnja.

- Cijelo ljeto priča da na jesen ide u školu, ujutro je tražila supruga da joj skuha ručak iako je škola popodne bila, vrlo je strpljivo čekala i dočekala. Ona se uredila za školu, spremila, našpricala svojim Elza parfemom, došla je u školu i - ostalo je povijest - kazala je.


 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • PRAVILO BROJ 8 07.09.2018.

    daj prekini i posveti se djetetu.....dosta naslikavanja

  • 06.09.2018.

    Nemogu a da ne napišem,kad sam upisivao djete u školu: sistematski pregled kod doktora,testiranje u školi,razgovor s pedagogom,ispisnica iz vrtića,obavijest je bila par dana obješena ispred škole koje djete ide u koji razred,i sad da smo ja i supruga zakazali kao roditelji naravno da djete nebi bilo upisano,bez obzira što je njeno djete s posebnim potrebama svejedno nije odradila svoj dio posla kao roditelj,sama je priredila svom djetetu to što je,5do12 se ne rješavaju takve stvari i onda su svi krivi a ne sami mi

  • rokow 06.09.2018.

    U gradskoj upravi su bosanci, gospođo ne vrijeđaj vukove, jer su oni u odnosu na ove druge plahi bezazleni simpatični umiljati veseljaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare