To je to što me zanima!

EMA dala dozvolu: Možemo se cijepiti Moderninim cjepivom

Pošto je Europska agencija za lijekove (EMA) dala zeleno svjetlo, odobriti ga treba još Europska komisija i taj konačni korak očekuje se vrlo brzo kako bi cijepljenje moglo početi i ubrzati procjepljivanje Europljana
Vidi originalni članak

Cjepivo američkog proizvođača Moderna dobilo je u srijedu zeleno svjetlo europskog regulatora i postalo drugo cjepivo protiv koronavirusa odobreno u Europskoj uniji.

POGLEDAJTE VIDEO: Članovi Stožera jučer su se cijepili pred kamerama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pošto je Europska agencija za lijekove (EMA) dala zeleno svjetlo, odobriti ga treba još Europska komisija i taj konačni korak očekuje se vrlo brzo kako bi cijepljenje moglo početi i ubrzati procjepljivanje europskog stanovništva. 

STRUČNJACI WHO-A: Druga doza Pfizerova cjepiva u izvanrednim slučajevima može se odgoditi za nekoliko tjedana

EMA-in Odbor za lijekove za humanu upotrebu (CHMP) zeleno svjetlo je dao na sastanku u srijedu,  pošto je raniji izvanredan sastanak u ponedjeljak završio bez zaključka. 

EMA je 21. prosinca preporučila cjepivo protiv covida-19 koje su proizveli Pfizer i njegov njemački partner BioNTech.

Otkad je prije tjedan dana u Europskoj uniji počelo cijepljenje, stotine tisuća Europljana primile su cjepivo Pfizera i BioNTecha.

Više od milijun doza distribuirano je u Velikoj Britaniji u svega mjesec dana, a zdravstvene vlasti u Njemačkoj i Francuskoj bile na meti kritika zbog presporog početka kampanje.

'SVE JE PROŠLO DOBRO' Markotić o cijepljenju: Alergičar sam, ali nisam imala reakciju

Nizozemska je u srijedu počela s cijepljenjem, a prva osoba koja je primila cjepivo bila je 39-godišnja medicinska sestra u staračkom domu. 

Hrvatska je dosad naručila 5,6 milijuna doza cjepiva raznih proizvođača, a od toga je milijun doza od Moderne.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • sexy_trubadur 07.01.2021.

    eto sad jedno cjepivo u jednu ruku a drugo u drugu da bude sigurno preko 180%

  • sitnozubi 07.01.2021.

    sad još da pronađu pokusne kuniće i ajmoooooo kak bi rekal maminjo...

  • arwin 06.01.2021.

    Pod hitno treba uvesti stručnjake i liječnike iz Afrike obzirom je Afrika jedina uspješno suzbila Koronu! Ionako mali broj oboljelih i umrlih u Africi i dalje se smanjuje! Capaka, Markotić i Božinovića treba poslati na obuku u Nigeriju ili Tanzaniju da vide kako se pravi stručnjaci bore protiv Korone. Ljudi u Africi imaju rezultate a ne kao ovi iz USA i EU šuplje priče i mnogo oboljelih i preminulih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare