To je to što me zanima!

Gledajte posebnu emisiju o napaćenom gradu Vukovaru

Novinarka Nikolina Zavišić donosi dva dokumentarna filma o prošlosti i sadašnjosti napaćenog grada. U posebnoj emisiji od 21.30 sati gostuje Bojan Glavašević
Vidi originalni članak

Dva desetljeća nakon tragičnog pada simbola hrvatskih stradanja u Domovinskom ratu 24sata TV boravio je u Vukovaru. Nikolina Zavišić donosi dva dokumentarna filma o prošlosti i sadašnjosti napaćenog grada. 

Branitelji Vukovara prisjetili su se ratnih događaja na mjestima na kojima su ratovali. Građani, pak, danas govore o dva paralelna svijeta. I 13 godina nakon mirne reintegracije djeca idu odvojeno u vrtiće i škole, a mladi u različite kafiće, no istodobno i jedni i drugi su u istim redovima u Zavodu za zapošljavanje. 

Uz dokumentarce u posebnoj emisiji od 21.30 gostuje Bojan Glavašević, sin poginulog legendarnog novinara Siniše Glavaševića.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Prva Proleterska_1 19.11.2011.

    Zašto se glorifikuje Vukovar , kad su tI isti glorifikatori jednostavno dali grad na raspoloženje Srbima , menjajući ga za Južni dio Bosne. Branioci ali samo branioci, nitko drugi u RH nije zaslužan za odbranu toga grada, jer se ga Krivousti odrekao u Karađorđevu, a žitelji voljenoga grada, mu poremetili raćunicu, koja mu je na kraju i odgovarala, prikazujući Srbe u svijetu, kao bandu zloćinaca. Prilog tome je bilo i masaker nad branjenicima, koji je mogao biti sprijećen jednim tel. razgovorom, svaki momenat je bila na volju dir. komunikacija ZG-BG al jih je Krivousti pustio , da se Srbi obrukajo do kraja. Samo su heroji branioci, a HDZ niti slućajno nema nikakvih moralnih prava, da prisustvuje komemoraciji !!!!!!! Zašto su bili likvidirani a ne spašeni ? Možda zbog toga , jer su živi bili prijetna , jer bi mu hebali u ZG mater , kako je postupio sa njima ne snabdevajući jih sa oružjem. Iz istih razloga Milošević nije u BG pustio ni jednoga prećana 95g.

  • eurodiesel 18.11.2011.

    Vidim da neki u Vukovaru 1991 nose lijepe kape, poruke ljubavi i mira!! ;-))...nisam mogao da odolim..ovoj ironiji!!!

  • 11 BILI 18.11.2011.

    Bojane budi ponosan na svoga tatu koji je stradao samo zato sto je slao istinu u svit i sto je bio hrvat. navik zivi ki zgine posteno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare