To je to što me zanima!

Enterovirus i u bjelovarskom rodilištu: Zaraženo sedam beba, jedna od njih u teškom stanju

Oboljelo je sedam beba, kod tri je već potvrđen enterovirus. Dvije bebe su prebačene u zagrebačku zaraznu bolnicu, a jedna beba je u teškom stanju, rekla je epidemiologinja Sanja Smolčić
Vidi originalni članak

Nakon što je u zagrebačkoj bolnici Sveti duh izbila zaraza enterovirusom, ta je bolest sada zabilježena i u bjelovarskoj bolnici, na odjelu za pedijatriju i u rodilištu.

Oboljelo je sedam beba, kod tri je već potvrđen enterovirus. Dvije bebe su prebačene u zagrebačku zaraznu bolnicu, a jedna beba je u teškom stanju, rekla je za HRT Sanja Smolčić, epidemiologinja iz lokalnog Zavoda za javno zdravstvo.

NAKON SVETOG DUGA Enterovirus i u bjelovarskoj bolnici, zaraženo 6 beba?

- Enterovirusi su vrlo široka skupina virusa koji mogu uzrokovati najrazličitije simptome. Najčešće najblaže, ali mogu biti i vrlo teške. Jedna beba je, osim febrilnog stanja, razvila i miokarditis. Stanje je ozbiljno - rekla je Smolčić.

Iz bolnice kažu da nisu imali  takvih slučajeva dosad.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Patton1203 22.06.2023.

    Velika fluktuacija ljudi iz raznih krajeva svijeta, što izbjeglica, što sezonskih radnika donosit će i više boleština na naše prostore. Treba ima još više otvoriti granice, uskoro ćemo imati razne pandemije, zbog bolesti koje nisu do sada bile na ovim prostorima, pa samim time ne postoji niti imunitet.

  • zrno soli u glavi 22.06.2023.

    Baš čudno, ja sam mislio da toga ima samo na Sv.Duhu zbog nove ravnateljice. Izgleda je TT u pravu, staroj ekipi ne odgovara nova ravnateljica, pa udri

  • ludaluda 22.06.2023.

    Dešavaju se zmazanci koje nam uvoze

Komentiraj...
Vidi sve komentare