To je to što me zanima!

Epilog afere Pročistač: Svi su proglašeni krivima, Pavić mora državi uplatiti 5,7 milijuna kuna

USKOK je u aferi Pročistač optužnicu podigao u ožujku 2018. godine
Vidi originalni članak

Ante Pavić, Hannes Schweitzer, Darko Turopoljac i Damir Vuljanko proglašeni su krivima na zagrebačkom Županijskom sudu u aferi Pročistač. Radi se o nepravomoćnoj presudi, Pavić je osuđen na četiri, Schweitzer i Turooljac na šest, a Viljanko na četiri godine zatvora.

Naime, radi se o presudi jedne od najtežih afera a vrijeme vladavine Milana Bandića

Na objavu presude došao je samo Ante Pavić, on mora u državni proračun uplatiti 5,7 milijuna kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Schweitzer i Turopoljac dobili su više od 5 godina odsluživanja kazne te im je određen istražni zatvor.

USKOK je u aferi Pročistač optužnicu podigao u ožujku 2018. protiv Ante Pavića, direktora Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV), Hannesa Schweitzera, voditelja projekta i nadzornog inženjeru radova na izgradnji glavnog odvodnog kanala, te Darka Turopoljca i Damira Vuljanka. 

ZAGREB Županijski sud: Potvrdili su optužnicu u aferi Pročistač

Teretilo ih se za zloporabe teške 40 milijuna kuna, a Pavić je optužen i za primanje mita jer je tražio od Turopoljca da mu besplatno adaptira stan kako bi Turopoljčeva tvrtka Dia graditeljstvo dobila posao na gradnji ZOV-a. Pavić se teretio i da je primio neutvrđeni iznos mita, a sve se događalo 2005. Teretio se i da je iskoristio svoj položaj kako bi od Schweitzera tražio da fingira natječaje u korist Turopoljčevih tvrtki. 

Nakon što je Dia graditeljstvo dobilo posao, USKOK tvrdi da je Turopoljac Paviću isplatio neutvrđen iznos mita te da mu je njegova tvrtka besplatno adaptirala stan za 52.000 kuna. Prema optužnici, Dia graditeljstvu je pribavljena korist od dva milijuna kuna, dok je ZOV oštećen za 5,6 milijuna kuna. Osim toga, Pavić se teretio i da je za radove na pročistaču i kasnije podmirivanje napuhanih faktura plaćao mito ljudima iz Grada Zagreba. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 24sataBLABLA 05.05.2022.

    Platit će baš kao i Ježić u aferi Dioki.Nemojte me nasmijavati.

  • user_467123 05.05.2022.

    Ajde proslijedit će je u Ukrajinu ????? i svi slobodni???

  • 05.05.2022.

    Nevjerojatno da sud izdaje nepravomoćne presude………dakle opet velika i otvorena mogućnost da ustvari nitko konkretno ne završi u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare