To je to što me zanima!

Erdogan: 'Bit će otvorena nova stranica rusko-turskih veza'

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je u intervjuu ruskoj agenciji TASS objavljenom u ponedjeljak da želi krenuti iznova u odnosima s Rusijom i obnoviti suradnju u mnogim sektorima
Vidi originalni članak

Erdogan je govorio uoči susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u utorak u Sankt Petersburgu kojim želi okončati razdoblje visoke napetosti nakon što je Turska srušila ruski zrakoplov u blizini sirijske granice u studenom prošle godine.

Rusija je nametnula trgovinske sankcije Turskoj a broj ruskih turista koji posjećuju Tursku pao je za 87 posto u prvoj polovici 2016.

Erdogan je u intervjuu TASS-u u više navrata govorio o Putinu kao "dragom" ili "poštovanom" i nazvao ga prijateljem.

Naglasio je da je njegov posjet novi putokaz u bilateralnim odnosima gdje će se krenuti od nule.

"Bit će otvorena nova stranica rusko-turskih veza. Ta nova stranica uključit će vojnu, ekonomsku i kulturnu suradnju", rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Airborne101st 09.08.2016.

    Sta je sulejmane supak gace zvace jel

  • batmon 09.08.2016.

    3 svjetski rat - korea , kina , rusija , turska , iran - ostatak arapa .. protiv nato-a i amerike

  • croaticum 09.08.2016.

    Mada su mi nesmpaticni jedan i drugi, obojica imaju isti stil vladanja, ovo je bilo i za ocekivatiali, ocito je narod zadovoljan pa neka im bude. Ipak se mora reci da je za sve ovo kriva gospoda Merkel i njeno "komandiranje" EU-om, ona je stvorila jos jednu potencijalnu opasnost, opasnost koncentracije tiranije i sile, ovo je opasno i gledano iz kuta nove podjele moci i vojnog utjecaja. Interesantna ce biti reakcija NATO-a i Kine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare