To je to što me zanima!

Erdogan najavio i referendum o pristupanju Europskoj uniji...

"Drže nas 54 godina na pragu Europske unije, zar ne? Možemo poslušati želju našeg naroda ili njihovu odluku", rekao je Erdogan u kratkom govoru u Ankari
Vidi originalni članak

Turski predsjednikK Recep Tayyip Erdogan je u ponedjeljak spomenuo organiziranje referenduma o nastavku pristupnih pregovora Europskoj uniji, dan nakon pobjede na referendumu o jačanju njegovih ovlasti.

"Drže nas 54 godina na pragu Europske unije, zar ne? Možemo poslušati želju našeg naroda ili njihovu odluku", rekao je Erdogan u kratkom govoru u Ankari, kada nije spomenuo datum takve eventualne inicijative.

Odnosi Ankare i Europske unije su jako napeti posljednjih mjeseci. Turski predsjednik optužuje neke europske čelnike za nacističke metode nakon što su mu otkazani skupovi potpore u Njemačkoj i Nizozemskoj.

"Europska unija prijeti zaleđivanjem pregovora. Iskreno govoreći to nam nije jako važno. Neka nam jave što su odlučili", rekao je turski predsjednik. Pristupni pregovori Turske su na mrtvoj točci već nekoliko godina.

Tijekom kampanje za referendum o jačanju predsjedničkih ovlasti, Erdogan je više puta ponovio da će se zalagati za uspostavu smrtne kazne. Francusko predsjedništvo je u ponedjeljak istaknulo da bi takva inicijativa predstavljala očiti prekid s europskim vrijednostima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Dalibor0704 18.04.2017.

    Kemal paša se okreće u grobu, uveo TR u 20. stoljeće, ovaj ih vraća u sedmo. Do kraja godine će zabraniti ženama da se kreću po ulicama ili idu u škole. Zar mu nitko ne smije na nos nabiti kriminalno potomstvo?

  • 18.04.2017.

    Erdogan si je umislio da je car, sultan, da može odlučivati tko će živjeti a tko ne.... tko visoko leti, nisko pada turčine.

  • Nik Dubrovnik 18.04.2017.

    On najavljuje referendum o ulasku u EU, a Merkel i svi ostali šute umjesto da mu poruce da mu referendum nije ni potreban jer za njih i njega nema mjesta u EU. Na što je spala EU da nema muda odgovorit jednom diktatoru koji ih naziva fašistima. Jadno da jadnije ne može bit

Komentiraj...
Vidi sve komentare