To je to što me zanima!

Erjavec daje ostavku, a Janša tvrdi: To je vrlo neodgovorno

Koaliciju slovenskog premijera Janše u petak će, nakon Građanske liste, napusiti i DESUS Karla Erjavca. Janša je komentirao i rješavanje pitanja Ljubljanske banke
Vidi originalni članak

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u petak će dati službenu ostavku, a iz vladajuće koalicije premijera Janeza Janše izlazi i Demokratska stanka umirovljenika (DESUS), kojoj je Erjavec predsjednik, piše Žurnal24

Janša je komentirao kako je odlazak DESUS-a nakon što je vladu napustila i Građanska lista, jako neodgovoran potez s obzirom na stanje u državi. 

- Rješavanjem problema bavi se jedino ova vlada, dok svi ostali traže mesije ili mandatare. Nije ih briga što tako ugrožavaju isplatu plaća, mirovina, radna mjesta, da se igraju sa sudbinom države - rekao je Janša za Slovensku televiziju. 

Naglasio je kako njegova vlada unatoč gubitku većine ima pune ovlasti te da oni koji se dogovaraju o formiranju nove vlade nemaju niti zajednički program.

 'Hrvatska i Slovenija imaju jasan raspored za rješavanje Ljubljanske banke'

Janša je opovrgnuo tvrdnje Karla Erjavca da je s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić dogovor o Ljubljanskoj banci na njihovom sastanku u Otočcu ob Krki bio usklađen do te mjere, da je već mogao biti potvrđen, a hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom onda ratificiran na redovnom zasjedanju parlamenta početkom idućeg mjeseca. 

Rekao je i da obje države i dalje imaju jasan vremenski raspored glede rješavanja otvorenog pitanja Ljubljanske banke. 

- Pregovore je potrebno zaključiti pravodobno, tako da ostane dovoljno vremena za postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora - rekao je Janša, koji bi se s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem trebao sastati 10. ožujka. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • leoirex 23.02.2013.

    Bar nešto pametno se događa u Sloveniji. Vrijeme je da i naši političari krenu njihovim putem. Tko je zgriješio i pokazao se nesposobnim, neka da ostavku. Bolje tako nego da ih mi moramo mijenjati i to prije izbora.

  • zdrawe 22.02.2013.

    nista cudno,, naucio se jansa davat komentare od nasih "znalaca"bilo kako bilo,,vidi se da nasi vrli pregovaraci nisu nista korisno za drzavu napravili,,a mozda je zato i zokijev brat dobio 3miliona il koliko kredita bas od ljubljanske banke??

  • Calista_1 22.02.2013.

    Meni uopće nije jasno što se mi opterećujemo sa Slovencima i njihovom politikom kad je kod nas stanje 100 puta gore !!! Oni daju ostavke, a naši se samo prebace u drugu stranku gdje imaju "bolje uvjete" da ne kažem za što !!! Sigurno nije da bi izveli zemlju iz krize ili pomogli narodu !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare