Obavijesti

News

Komentari 16

Erjavec daje ostavku, a Janša tvrdi: To je vrlo neodgovorno

Erjavec daje ostavku, a Janša tvrdi: To je vrlo neodgovorno
1

Koaliciju slovenskog premijera Janše u petak će, nakon Građanske liste, napusiti i DESUS Karla Erjavca. Janša je komentirao i rješavanje pitanja Ljubljanske banke

VIDEO

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u petak će dati službenu ostavku, a iz vladajuće koalicije premijera Janeza Janše izlazi i Demokratska stanka umirovljenika (DESUS), kojoj je Erjavec predsjednik, piše Žurnal24

Janša je komentirao kako je odlazak DESUS-a nakon što je vladu napustila i Građanska lista, jako neodgovoran potez s obzirom na stanje u državi. 

- Rješavanjem problema bavi se jedino ova vlada, dok svi ostali traže mesije ili mandatare. Nije ih briga što tako ugrožavaju isplatu plaća, mirovina, radna mjesta, da se igraju sa sudbinom države - rekao je Janša za Slovensku televiziju. 

Naglasio je kako njegova vlada unatoč gubitku većine ima pune ovlasti te da oni koji se dogovaraju o formiranju nove vlade nemaju niti zajednički program.

 'Hrvatska i Slovenija imaju jasan raspored za rješavanje Ljubljanske banke'

Janša je opovrgnuo tvrdnje Karla Erjavca da je s hrvatskom ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić dogovor o Ljubljanskoj banci na njihovom sastanku u Otočcu ob Krki bio usklađen do te mjere, da je već mogao biti potvrđen, a hrvatski pristupni ugovor s Europskom unijom onda ratificiran na redovnom zasjedanju parlamenta početkom idućeg mjeseca. 

Rekao je i da obje države i dalje imaju jasan vremenski raspored glede rješavanja otvorenog pitanja Ljubljanske banke. 

- Pregovore je potrebno zaključiti pravodobno, tako da ostane dovoljno vremena za postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora - rekao je Janša, koji bi se s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem trebao sastati 10. ožujka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...