To je to što me zanima!

Java pod pepelom: Eruptirao vulkan, poginulo je dvoje ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oblak pepela koji se digao u nebo vidi se s devet kilometara udaljenosti. Erupcijom je pogođeno oko 200.000 ljudi, a na cestama je sloj pepela debeo tri do pet cm
Vidi originalni članak

Vulkan Kelud na istoku indonezijskog  otoku Javi eruptirao je u četvrtak kasno navečer, zbog čega su zatvorene tri zračne luke, javlja CNNPotvrđena je smrt dvoje ljudi nakon što su se na njih urušili dijelovi zgrada. 

Kleud je udaljen 140 kilometara južno od drugog najvećeg grada Surabaya, glavnog industrijskog središta. Oblak pepela koji se digao u nebo vidi se s devet kilometara udaljenosti. Iz Nacionalne agencije za ublažavanje posljedica katastrofe objavili su kako vulkan više ne eruptira. 

Evakuirano je oko 100.000 ljudi, odnosno svi stanovnici u krugu od 10 kilometara. Erupcijom je pogođeno oko 200.000 ljudi.  Na cestama je sloj pepela debeo tri do pet centimetara. 

Kelud je posljednji put eruptirao 2007. godine, a ponovno se aktivirao u posljednjih desetak dana. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • ispravak_navoda 14.02.2014.

    a valjda su nesto naucili od prije 7 godina. mozda imaju kakv plan evakuacije ili nesto. pa nisu valjda svi ko mi da ignoriraju dok se najgore ne dogodi.

  • papajaOO7_1 14.02.2014.

    Stvarno ste naporni s ovim reklamama na početku videa. Već sam programiran da to gasim, tako da sam samo pogleda ovaj bez reklame. A u zadnje vrijeme ih stavljate sve više, to će me prisiliti da ne klikam video na 24 uopće. Iritantno do bola!

  • dedica1 14.02.2014.

    Zalim stanovnistvo koji izbezumnjeni iscekuju razvoj dogadjanja vulkana kojem ovo nije prvi put erupcije. Istina je da Indonezana ima mnogo ali i Indonezija je velika. Zar bas mora zivot uvijek biti kraj vulkana. Zasto ne grade svoje kuce podalje i zive bez straha?

Komentiraj...
Vidi sve komentare