To je to što me zanima!

Escobarov plaćenik i masovni ubojica postao hit na internetu

Jhon Jairo Velásquez, poznatiji kao Popeye, zloglasni je ubojica koji je godinama bio jedan od plaćenika Pabla Escobara. Nakon 22 godine zatvora, za sebe kaže da je "novi čovjek", a postao je i Youtube zvijezda
Vidi originalni članak

Jhon Popeye je osuđeni ubojica koji je godinama bio strah i trepet u Južnoj Americi kao jedan od Escobarovih plaćenika, a danas je internetska zvijezda koju prate tisuće ljudi, prenosi Blic.rs.

Spisak njegovih kriminalnih djela je jako dug. Između ostalog, priznao je i detonaciju bombe u avionu u kojem je poginulo 110 ljudi. Uhićen je nakon ubojstva predsjedničkog kandidata Luisa Carlosa Galana. Nakon izlaska iz zatvora Popeye je na nagovor prijatelja odlučio otvoriti Youtube kanal. Nazvao ga je "Pokajnik Popaj", a snima videa upućena mladima. On se, kako kaže, ne želi hvaliti svojim zločinima već upozoriti mlade na sve opasnosti koje donosi kriminal. 

- Od trenutka kad sam otvorio kanal brzo se broj pratitelja penjao do tisuću, dvije, a devet mjeseci kasnije bilo ih je sto tisuća. - kaže nova zvijezda Youtubea.

Pokajnik ima daleko manje pratitelja od najvećih internetskih zvijezda, ali mu svejedno i njegovih sto tisuća pratitelja donose pristojnu mjesečnu zaradu. 

Svaki njegov video započinje usporenom snimkom metka, a cilj mu nije promocija kriminala već privlačenje pozornosti mladih kako bi im lakše prenio poruku. Svakog dana provodi i do 14 sati uz računalo, a nekoliko sati strpljivo odgovara na pitanja gledatelja. Za Escobara u videima kaže da je on jako loš uzor za mlade i da se nitko ne treba ugledati u njega. 

Njegov najgledaniji video ima čak 751 000 pregleda, a obitelji žrtava ne gledaju s oduševljenjem na tu novostečenu popularnost.

- To što se on sad predstavlja kao ekspert i konzultant je šamar u lice svima nama, posebno zato što ne pokazuje iskreno pokajanje za počinjena djela. On je postao zvijezda zahvaljujući zločinima. - rekao je Gonzalo Rohas, otac mladića koji je poginuo zbog Jhona.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kamičko 11.06.2016.

    Uh, jaka stvar, postao je zvijezda na Youtubeu, kod nas takvi sjede u Saboru.

  • misterfly23 11.06.2016.

    u danasnje vrijeme svakakvi majmuni postaju popularni a ljudi sto ih prate jos veci majmuni...ocito nemaju pametnijeg posla

Komentiraj...
Vidi sve komentare