To je to što me zanima!

Bandić želi u koaliciju s Esih: Uvjet je da Tito 'izgubi' trg?

LOKALNI IZBORI 2017. Bandić u Zagrebu mora složiti koaliciju za većinu u Skupštini. Navodno je uvjet Brune Esih izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg. Kojić smatra da to nije problem
Vidi originalni članak

Prema rezultatima za zagrebačku Skupštinu najviše je glasova osvojila stranka Milana Bandića, 23,03 posto. Na drugom je mjestu SDP-ova koalicija s 20,78 posto glasova. Na trećem je lista Sandre Švaljek, a HDZ je četvrti.

Bandiću očito treba koalicija. Na nju je pozvao već nakon objavljenih rezultata. 

- Čestitam svima koji su prešli izborni prag i pozivam ih na suradnju. Osobno ću se boriti da napravimo veliku koaliciju. Političari rade za mandat, a državnici za generacije. Stranka solidarnosti relativni je pobjednik na sve četiri razine u Zagrebu - rekao je Bandić. 
 

Slavko Kojić, Bandićev suradnik i pročelnik gradskog ureda za financije je rekao kako misli da nema zapreke zašto ne bi mogli s HDZ-om.  

- Nema razloga da se koalicija s HDZ-om ne ponovi, ali da će biti problem sastaviti većinu, bit će. Nije nemoguće da proračun padne pa da za pola godine opet imamo izbore - rekao je Kojić.

Što se tiče suradnje s Brunom Esih, Kojić je bio suzdržan.  

- To ne znam, prepuštam to čelništvu stranke - rekao je Kojić, ali je dodao da ako njihov uvjet za potporu bude izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg, to neće biti problem.

'Mislim da im u tome neće biti problem udovoljiti', kazao je Kojić za Tportal. 

Idi na 24sata

Komentari 546

  • franjo54 29.05.2017.

    Tita su cijenili i amerikanci i rusi kao i cijeli svijet samo ga mi hercegovacki hrvati ne cijenimo jer je bio zagorac Ako zagreb ukine trg marsala tita sam ce sebi zabiti gol i onda ne zasluzuje drugo nego da njime vladaju hercegovci i torbari

  • ulbo 25.05.2017.

    Pokušavam godinama razumijeti HDZ-ovce, ili "desničare", općenito, ali ne ide mi pa ne ide! Mrze Tita - kunu se u Tuđmana, mrze "balije" - Hasanbegović im je idol, mrze "komunjare" i njihove potomke - klanjaju se Plenkoviću, mrze Srbe - Pupovac im glavni partner ... Daj sad ti to razumi!?

  • avim 25.05.2017.

    U nasoj Drzavi ako zelis dobiti izbore i vlast samo pocnes spominjati Tita i partiju iako su svi bili Titovi i u komunistima

Komentiraj...
Vidi sve komentare