To je to što me zanima!

Estonska premijerka: Naša je poruka jasna. Uz Ukrajinu smo

Estonska premijerka osvrnula se na pritiske ekstremne desnice u jeku estonske podrške Ukrajini u sukobu s Rusijom. Stigla je na hitni sastanak europskih lidera u Bruxelles. Tema je rusko-ukrajinski sukob
Vidi originalni članak

U prvom članku našeg Ustava piše da je Estonija nezavisna demokratska republika. Na dan kad se svijetom vijore plavožute zastave kao podrška nezavisnosti Ukrajine koja je meta ruske agresije, neki u Estoniji napadaju našu nezavisnost, to im neće proći. Naša zastava i dalje će se vijoriti na dvorcu Toompea u Talinnu, rekla je estonska premijerka Kaja Kallas (44), koja je stigla u Bruxelles na hitni sastanak europskih lidera na kojem je glavna tema mogući ruski napad na Ukrajinu.

ZAPAD UPOZORAVA Nove satelitske snimke ukazuju na veliku vojnu aktivnost blizu Ukrajine, Moskva poriče napad

Estonska premijerka osvrnula se na pritiske ekstremne desnice u jeku estonske podrške Ukrajini u sukobu s Rusijom.

Spomenula je demonstracije kad je ekstremno desna stranka EKRE napala estonsku policiju, a kasnije je bilo napada i na doktore, znanstvenike i medicinsko osoblje.

- Učinit ću sve da se estonska zastava i dalje vijori na dvorcu u Talinnu - rekla je estonska premijerka koja je jučer na Dan zajedništva u Ukrajini poslala poruku podrške.

- Danas je Dan zajedništva u Ukrajini. Nikakav pritisak na Ukrajinu i Ukrajince ne može potkopati jačinu i odlučnost da stanu na stranu izbora i demokracije. Naša poruka je jasna, mi smo uz Ukrajinu - napisala je na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • prokurator 17.02.2022.

    baltičke države su "slijepa točka" u vizuri rusofila. zadnjih mjeseci nitko ih ne spominje. kako to da su glavom bez obzira pobjegle još početkom 90-ih u nato? jednostavno, da nisu sada bi putin "potraživao svoje" i "vježbao" na njihovim granicama. pa ti lupaj minuse kolko oćeš 😂

  • 17.02.2022.

    Tako će ona pomoćii. Milovati će im jajca i zanašati ih u krivini. Joj tko i što danas dobiva javni prostor i prića bajke o vojnim strategijama. Tako je von der leyen kao misistrica obrane uništila Bundeswehr.

  • Lukiće 17.02.2022.

    Malo političara razumno priča, svi kao da su hipnotizirani od Amerike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare