To je to što me zanima!

ETA je planirala raketom ubiti španjolskog kralja

Francuski antiteroristički izvor tvrdi da su i članovi španjolske vlade moguće mete. ETA je nekoliko puta pokušala ubiti kralja Juana Carlosa
Vidi originalni članak

ETA je planirala prije nekoliko godina ubiti španjolskog kralja Juana Carlosa u napadu raketom zemlja-zrak na njegov zrakoplov ili helikopter, izvijestio je u nedjelju jedan baskijski list pozivajući se na francuske antiterorističke izvore. Pojedinosti tog plana napada nalaze se navodno na CD-romovima pronađenim u travnju 2004. u jednoj kući u francuskoj Baskiji, piše El Correo. Sada ih analizira francuska policija. Izvor tvrdi da su i članovi španjolske vlade moguće mete separatističke baskijske organizacije. U istoj kući policija je pronašla ostatke jedne rakete koja je možda upotrijebljena tijekom jednog testa, a dvije rakete istog tipa pronađene su u skrovištima ETA-e u listopadu 2004. u Francuskoj. Policijski i sudski izvori su nedjelju nisu mogli potvrditi te informacije, prenosi AFP.
Prema španjolskim medijima, ETA je pokušala nekoliko puta ubiti Juana Carlosa, posebice u travnju 2004. kada je zadužila jednog svog člana da snajperom ubije kralja na Majorci.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare