To je to što me zanima!

EU osuđuje: U Turskoj uhitili novinare, ali i medijske šefove

Uhićeno je više od 20 ljudi, a među njima je i Ekrem Dumanli, glavni urednik Zamana, vodećih novina u zemlji. EU tvrdi da je to nespojivo sa slobodom medija
Vidi originalni članak

Turska policija u nedjelju je uhitila novinare, šefove medija pa čak i scenarista popularne televizijske serije pod optužbama da su ''osnovali, vodili i bili članovi naoružane terorističke organizacije'', javlja CNN.

Uhićeno je više od 20 ljudi, a među njima je i Ekrem Dumanli, glavni urednik Zamana, vodećih novina u zemlji. Uhićeni su povezani sa pokretom Gulen kojeg vodi islamistički duhovni vođa Fethullah Gulena. Vlada optužuje pokret za infiltraciju u policiju i pravosuđe.

Policiju koja je na mjesto događaja došla u nedjelju ujutro dočekali su prosvjednici koji su uzvikivali ''slobodni mediji ne mogu biti ušutkani''.

Europska unija osudila je uhićenja, javlja The Telegraph. Federica Mogherini, šefica EU za vanjsku politiku i povjerenik za proširenje Johannes Hahn uhićenja su nazvali nespojivima sa slobodom medija.

- Policijske racije i uhićenja brojnih novinara i medijskih predstavnika u Turskoj nespojiva su sa slobodom medija, koja je srž načela demokracije - kazali su u zajedničkoj izjavi, prenosi The Telegraph.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • drm2 16.12.2014.

    sve medije koje su parava za slobodu medija treba maknut i sudit za terorizam i špijunažu jer ovakvi mediji kakvi su danas su si uzeli za pravo da sami procjenjuju što je sloboda medija i objektivno obavještavanje time narušavajući slobodu čovijeka i njegove vrijednosti .Tako da ovo u Turskoj podrzavam jer su to bili zapadni huškački mediji da se preko njih destabilizira još više Turska jer vojno nemaju šanse tamo pa sad kao sloboda medija je ugrozena mozes mislit.Sloboda čovijeka je ugrozena s ovakvim medijima danas mada mi se cini da nebute ni vi dugo još malo pa ključ u bravu kolko ste slobodni.

  • KAO 15.12.2014.

    Sta na sve to kaze doktor nauka Duje Marasovic kada HDZ dode na vlast. Sve pomest!

  • The_Man 15.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare