To je to što me zanima!

Europol pokrenuo akciju protiv trgovine maloljetnicima

Identificirano je 206 potencijalnih žrtava, među kojima je 53 maloljetnika, dok su ove aktivnosti omogućile pokretanje 31 novog slučaja trgovine ljudima u različitim zemljama sudionicama akcije.
Vidi originalni članak

Europol je u petak izvijestio o velikoj međunarodnoj akciji protiv trgovine maloljetnicima zbog seksualnog iskorištavanja, u kojem je sudjelovala i hrvatska policija, a rezultirala je pokretanjem niza 'novih slučajeva' trgovine ljudima u raznim europskim zemaljama.

U operaciji koju je pokrenula britanska policija, sudjelovale su policije 16 država članica EU te Islanda i Švicarske, dok je akcija trajala od 17. do 23. lipnja, izvijestio je Europol. Hrvatska policija aktivno je sudjelovala u provedbi akcije od 18. do 20. lipnja, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

U akciji je sudjelovalo 4.567 policajaca svih rodova policije, uključujući kriminalističku, temeljnu, graničnu, pomorsku, aerodromsku, prometnu i interventnu policiju zemalja uključenih u međunarodnoj operaciji.

Policajci zemalja uključenih u akciju provjerili su ukupno 67.554 osoba i 62.077 vozila na 545 lokacija.

Tijekom međunarodne operacije uhićene su 34 osobe koje se sumnjiči za trgovinu ljudi, dok je 36 osoba uhićeno zbog drugih kaznenih djela poput pljačke, raspačavanja materijala za seksualno iskorištavanje djece i omogućavanje ilegalne imigracije.

Identificirano je 206 potencijalnih žrtava, među kojima je 53 maloljetnika, dok su ove aktivnosti omogućile pokretanje 31 novog slučaja trgovine ljudima u različitim zemljama sudionicama akcije.

Na području Republike Hrvatske u navedenom periodu nisu identificirane žrtve trgovanja ljudima, ističe Ravnateljstvo policije.

U međunarodnoj operaciji sudjelovale su policije Austrije, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Islanda, Latvije, Litve, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Velike Britanije.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare