To je to što me zanima!

"Europska komisija od Srbije nije tražila priznanje Kosova"

Jelko Kacin smatra da je izjava srbijanskog ministra unutarnjih poslova i predsjednika izrečena za 'unutarnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji'
Vidi originalni članak

Europski parlament ne raspolaže ni s kakvom informacijom da bi Europska komisija od Srbije tražila priznanje Kosova. Iza te izjave stojim. Ni jedna druga zemlja, članica EU, ne može jednostrano tako nešto tražiti od Srbije, rekao je Jelko Kacin, izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju, za Radio Slobodna Europa, javili su mediji u Srbiji.

Kacin drži da je izjava ministra unutarnjih poslova Ivice Dačića, a potom i predsjednika Srbije Borisa Tadića kako je priznanje Kosova uvjet za dobivanje statusa kandidata, izrečena "za unutarnjopolitičke potrebe u predizbornoj kampanji". Dodao je da ga je ta izjava predsjednika Tadića zaista neugodno iznenadila i da je možda bio neraspoložen pa mu se dogodilo nešto u što ni sam ne vjeruje.

Izvjestitelj je podsjetio da je EU Srbiji dao mogućnost da se u roku od dva mjeseca dokaže i ojača svoj kredibilitet koji je izgubila kada je svojom odlukom napustila dijalog s Kosovom. Ocijenio i da ova izjava vuče Srbiju iz realnosti u mitologiju i naglasio kako Kosovo ne može dobiti status kandidata u skorije vrijeme, ali Srbija to i može i zaslužuje.

- Jedino što se traži od Srbije jest da omogući slobodan protok ljudi, roba i usluga, ideja i kapitala, što je osnovno načelo EU - rekao je Kacin.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • lolita 29 15.12.2011.

    najbolje bi bilo da ti prvo razmisliš prije negu tako šta napišeš!!!

  • dubrovnik1 15.12.2011.

    za srbiju bi bilo najbolje da nestane sa lica zemlje

  • kozara 14.12.2011.

    koja unija.. to je propast.. a kosovo nece nikada biti priznato..

Komentiraj...
Vidi sve komentare