To je to što me zanima!

Europska komisija radi uštede želi zabraniti i halogene žarulje

EK i 'zeleni' aktivisti tvrde kako halogene žarulje nisu učinkovitije od tradicionalnih i zato bi ih trebalo zamijeniti štedljivijim fluorescentnim žaruljama i LED-icama
Vidi originalni članak

Nakon što je zabranila proizvodnju i prodaju tradicionalnih žarulja sa žarnom niti Europska komisija planira zabraniti i halogene žarulje kao dio svoje politike uštede. Zabrana bi na snagu mogla stupiti već iduće godine. 

Europska komisija i 'zeleni' aktivisti tvrde kako halogene žarulje nisu učinkovitije od tradicionalnih i zato bi ih trebalo zamijeniti energetski štedljivijim fluorescentnim žaruljama i LED-icama, piše Daily Mail.

Alternativa su štedne žarulje koje su i do 15 puta skuplje, a LEd-ice pak ne rade na električnim instalacijama postavljenim za 'halogenke' i treba im i do pet minuta da postignu puno osvjetljenje. 

Europska komisija u travanju bi trebala glasovati o tome hoće li zabrana stupiti na snagu već 2016. ili će uvažiti potrebe postrošača i odgoditi zabranu do 2018. kako bi se svi mogli prilagoditi na novosti.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • HE-MAN 04.03.2015.

    Sa LED zaruljama nemam toliko iskustva ali koristim ih svako malo i BOLJE su nego STEDNE.To je sigurno.

  • HE-MAN 04.03.2015.

    Klasicne zarulje su najbolje jos uvijek.Mozes i pilice grijati sa njima.Imaju dusu.

  • HE-MAN 04.03.2015.

    Te "stedljive"zarulje su ZIVA PRIJEVARA.Ja sam osobno probao mnogo razlicitih marki tih zarulja i SVAKA je izgorjela u roku mjesec dana a nisam je niti PALIO svaki.Pise da traju oko 10 000 sati ili neka slicna glupost.Pa ljudi obicna WOLFRAMSKA zarulja sa zarnom niti traje STO Puta dulje nego ta stedna a kosta 1/5 cijene i MANJE!Deru vas ko ovce sto jeste.Ukljucite mozak.Eksperimentirajte.Ne vjerujte sljepo pogotovo TRGOVCIMA koji samo cekaju da vas zajebu.Ja dodem u Konzum vidim jednu cijenu na polici a na blagajni DRUGA cijena ali VISA.Pitas blagajnicu "Pa kako to da je cijena drugacija?"a ona ti veli "pa cujte zaboravili smo stavit novu cijenu".Da.Siguran sam da vam je ta LAŽ standardna procedura koju je naredio direktor kad netko prokuzi muljazu.U Merkatoru je isto bilo.Zato je i propao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare