To je to što me zanima!

Europska komisija želi uskladiti trajanje valjanosti potvrda

Povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides je rekla da se o COVID certifikatu vode rasprave s državama članicama, te da Komisija namjerava ovog tjedna iznijeti prijedloge
Vidi originalni članak

Europska komisija želi uskladiti trajanje valjanosti potvrde o cijepljenju protiv COVID-19, uključujući učinke booster doza, rekla je u ponedjeljak povjerenica za zdravstvo Stella Kyriakides na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

"Svjesna sam hitnosti i zato Europska komisija s najvećom žurnošću radi na jačanju koordinacije slobodnog kretanja, uključujući duljinu valjanosti i ulogu pojačivača u kampanji cijepljenja", rekla je eurozastupnicima u Strasbourgu.

Kyriakides je rekla da se o COVID certifikatu vode rasprave s državama članicama, te da Komisija namjerava ovog tjedna iznijeti prijedloge.

NASILNI PROSVJEDI DILJEM SVIJETA U Beču gađali policiju dimnim bombama, barem 7 ozlijeđenih u Rotterdamu. Kaos i u Belgiji

„Sada smo suočeni s pandemijom koju pokreću, prije svega, necijepljene osobe", istaknula je Kyriakides i dodala da "cjepivo funkcionira i još uvijek je najefikasniji instrument za čuvanje zdravlja ljudi”, za što postoje čvrsti dokazi.

Zastupnici su s povjerenicom za zdravstvo Europske komisije Stellom Kyriakides raspravljali o koordinaciji mjera država članica s obzirom na rast broja slučajeva bolesti covid-19 u Europskoj Uniji.

U raspravi je sudjelovala i Sunčana Glavak, HDZ-ova zastupnica iz Kluba zastupnika EPP-a.

"Molim sve one koji zaziru od cijepljenja: razmislite o onima koji umiru“, istaknula je Glavak, dodavši da u Hrvatskoj „dnevno umire oko 60 ljudi“.

HREJTING ISTRAŽIVANJE Covid potvrde: Više od polovice građana podržalo bi njihovo uvođenje za kafiće, restorane...

Istaknula je da "više od 80 posto umrlih nije cijepljeno" i upozorila je da se ne smije dovesti liječnike u dilemu da biraju koga će liječiti.

Véronique Trillet-Lenoir iz kluba zastupnika Renew Europe istaknula je dezinformacije kao ključan problem pri procjepljivanju.

"Sada trebamo raditi na suzbijanju dezinformacija koje dovode do oklijevanja ljudi kod cijepljenja“.

PROSVJEDI PROTIV COVID MJERA Prosvjednici u Bruxellesu napali policiju, oni su im uzvratili vodenim topovima i suzavcem

S njima se nije složio Robert Roos iz Europskih konzervativaca i reformista (ECR), koji smatra da cjepivo nije dovoljno učinkovito, zato što, kako tvrdi, i cijepljeni pojedinci mogu biti prenositelji zaraze.

"Covid potvrda je promašaj. Stvorila je lažni osjećaj sigurnosti. Nema smisla nastaviti istim smjerom. Moramo razviti suživot s covidom-19“, rekao je Roos.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Michelangelo 23.11.2021.

    Pitanje za upravu 24 sata;Kako se oglas pod naslovom;"Vaša prilika da zaradite 400.000 € mjesečno" našao na vašim stranicama?Hakirani ste ili plaćeni ili je možda suradnja u pitanju?

  • tolerantni.proljevakserčić 23.11.2021.

    samo da eu komisija ne zaboravi svoje odluke poslati virusu na potvrdu...kako bi i virus bio ažuriran po njihovim odlukama

  • 23.11.2021.

    Pandemija, briga za zdravlje i onda hrpa političara laprda u prazno i dogovaraju kako još malo ograničiti slobodu kretanja ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare