News

Komentari 70

Covid potvrde: Više od polovice građana podržalo bi njihovo uvođenje za kafiće, restorane...

Covid potvrde: Više od polovice građana podržalo bi njihovo uvođenje za kafiće, restorane...

Tisuće građana došli su iz raznih dijelova Hrvatske na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu kako bi izrazili nezadovoljstvo mjerama. Istraživanje HRejting pokazuje da bi se većina ipak složila sa širom upotrebom

Čak 55 posto ispitanika HRejting istraživanja, koji je objavljen u Dnevniku HTV-a, podržava uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju. Oko 40 posto njih se ne slaže s tim.

Slična brojka, 39,4 posto ispitanih, navode da bi podržali mjeru lockdowna za necijepljene, koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija.

Tu mjeru ne podržava 55,5 posto ispitanika. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

Kada je riječ o uvođenju COVID potvrda za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija, podržalo bi 53,5 posto posto ispitanika, a oko 40 posto ne bi.

Ostali ne znaju ili ne žele odgovoriti.

COVID potvrde za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je u Sloveniji, podržalo bi gotovo 53 posto ispitanika, dok njih 39,5 posto ne bi.

Za uvođenje COVID potvrda za učenike srednjih škola, 60 posto ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, dok bi 33 posto ispitanika podržalo.

Ovaj HRejting ispituje odnos ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama. Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62%, a pouzdanost istraživanja 95%.

Najčitaniji članci