To je to što me zanima!

Europska unija će odgovoriti protumjerama na carine SAD-a

Europska unija želi izbjeći trgovinski rat sa Sjedinjenim Državama no spremna je braniti svoje interese i odgovoriti na svaku jednostranu odluku SAD-a protumjerama, rekao je u četvrtak njemački ministar gospodarstva Peter Altmeier
Vidi originalni članak

Smatram da ratovi općenito nisu dobra ideja, pa ni trgovinski, jer će na kraju svi izgubiti, rekao je Altmeier u emisiji televizije ZDF.

- Stoga je cilj i interes izbjeći ovaj trgovinski rat, rekao je Altmeier dodavši da EU spor sa Sjedinjenim Državama želi riješiti dogovorom o nižim carinama.

No ako Washington odluči jednostrano povećati carine, Bruxelles će odgovoriti svojim protumjerama tako da svi znaju da mi štitimo i branimo naše interese, dodao je njemački ministar.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je u veljači rekao da će Sjedinjene Države nametnuti carine na uvoz europskih automobila ako ne bude dogovoren trgovinski sporazum s Europskom unijom. 

- Pokušavamo dogovoriti sporazum, rekao je američki predsjednik pa dodao da su "oni (EU) jako tvrdi". 

- Ako ne dogovorimo sporazum, primijenit ćemo carine, rekao je Trump.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • strikan2 08.03.2019.

    Opaliti ih sa porezima na milijunske dobiti Googla, Facebooka, filmova i ostalog softwarea na kojem zarađuju u EU, a ne plaćaju poreze. Mi bez njihove GMO hrane jako dobro možemo, a oni neka se voze u njihovom hororu od automobila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare