To je to što me zanima!

Europska Unija u krizi, a njeni čelnici se zabavljaju

Plan spašavanja njemačke HRE banke isprva je propao, no država je odlučila još jednom potražiti spas. Naši građani neće biti ugroženi zbog toga
Vidi originalni članak

Državni plan spašavanja njemačke HRE (Hypo Real Estate) banke u subotu je isprva propao, kad se pokazalo da 35 milijardi eura za sanaciju neće biti dovoljno. Njemačka država procijenila je da ne može namaknuti čak 100 milijardi eura, koliko je banka “u crvenom”. No odlučili su da ipak još jednom potraže mogućnost spasa. Iako je riječ o dosad najvećoj europskoj banci koja se zaljuljala po domino efektu iz SAD-a, hrvatskim građanima i štedišama ne prijeti nikakva opasnost, rekao je dr. Ante Čičin-Šain, bivši guverner HNB-a.
- Ta je banka bila 'kći’ HVB banke, ali se osamostalila. U Hrvatskoj ona nema nikakvih podružnica i naši su građani u tom smislu sigurni. Bivši guverner smatra da su hrvatski štediše, ali i umirovljenici, sigurni glede američke krize. Čičin Šain je dao prolaznu ocjenu i Bushevu planu spasa banaka sa 800 milijardi dolara “infuzije”.
Čelnici četiri najmoćnije europske zemlje dogovorili su formiranje fonda teškog 15 milijardi eura. Iz njega će se pomagati mali poduzetnici, žrtve krize. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ocijenio je da rezultati mini-summita u Parizu o financijskoj krizi predstavljaju koordinirani odgovor na ozbiljnu situaciju iako Europljani "nisu jedinstveni poput Amerikanaca".

Idi na 24sata

Komentari 2

  • savurusic 05.10.2008.

    redsjednik Središnje europske banke (ECB) gleda svjetlo na kraju tunela................. LOL................

  • zlundralo 05.10.2008.

    slike su prestrašne...svaka čast...koji klaunovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare