To je to što me zanima!

Evakuacija Doma u Splitu: 61 korisnik seli se na Duilovo

Mi smo htjeli na početku što više korisnika prebaciti, ali zbog stanja mnogih od njih, sigurnije je da trenutno ostanu tamo gdje jesu. Ovi koji ostaju u domu, sve njih ćemo testirati, rekla je Željka Karin
Vidi originalni članak

Na uskrsno jutro u Splitu je počela evakuacija korisnika Doma za starije u Vukovarskoj ulici u Splitu, sele ih u hotel Zagreb na Duilovu, gdje će svatko od njih imati svoju sobu i sanitarni čvor. Riječ je o preventivnim mjerama kako se zaraza ne bi nastavila širiti.

POGLEDAJTE VIDEO

Selidba će trajati danas cijeli dan, vjerojatno i sutra, a za sad će biti preseljen 61 korisnik, kako je za Slobodnu Dalmaciju rekla Helene Bandalović, povjerenica u Domu. Svi korisnici doma bit će testirani na korona virus.

- Svi će biti adekvatno zbrinuti i u ovom trenutku je najbolje, dok još uvijek ne znamo kakvo je njihovo stanje, da su svi smješteni u svojim sobama i tako ćemo lakše pratiti epidemiološku situaciju. Osoblje koje će brinuti o njima došlo je iz drugih naših ustanova i nitko od njih nije bio u kontaktu s oboljelima. Što se tiče korisnika koji su ostali u Domu, oni ostaju pod kontrolom liječnika, a pratit ćemo situaciju da vidimo tko od nepokretnih korisnika može biti prebačen isto u hotel. Važno je reći da je za nepokretne korisnike potrebno osigurati bolničke krevete. Mora se jako dobro procijeniti koga prebaciti, jer nekima od njih samo prebacivanje ugrožava zdravstveno stanje. Mi smo htjeli na početku što više korisnika prebaciti, ali zbog stanja mnogih od njih, sigurnije je da trenutno ostanu tamo gdje jesu. Ovi koji ostaju u domu, sve njih ćemo testirati i nakon nalaza ćemo vidjeti kako ćemo ih rasporediti - rekla je Željka Karin, šefica splitskog Zavoda za javno zdravstvo.

Korisnici se u hotel na Duilovu sele jedan po jedan.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Leteci medvjedici 12.04.2020.

    Ne shvacam zasto ih se seli.Mogli su obaviti dezinfekciju katova.Napraviti mjere da se ostatak ljudi ne zarazi a oni koji se osjecaju lose da budu prebaceni u bolnicu.Oni koji imaju blaze simptome da ostanu gdje jesu jer ionako je pola doma i osoblja zarazeno.

  • Dalibor0704 12.04.2020.

    Prebaci ljude na novu lokaciju, pomogni u širenju zaraze. Vrlo bistro. Da se mene pita išlo bi ih po 5 u grupi, svaka grupa na drugu lokaciju.

  • kraljbakra 12.04.2020.

    Selo gori a baba se ceslja, zelimo otkaze odgovornih

Komentiraj...
Vidi sve komentare