To je to što me zanima!

Evakuacija u tijeku: Stravični požar guta grad, gori 120 kuća

Vatrena stihija, potpomognuta ljetnim temperaturama i snažnim vjetrom, planula je u šumskom području nakon čega se proširila na grad u središnjem Čileu...
Vidi originalni članak

Požar u siromašnoj četvrti obalnog čileanskog grada Valparaísa uništio je u utorak više od 120 kuća dok su se vatrogasci mučili da vatru stave pod nadzor, izvijestile su vlasti.

Stanovnici su napustili svoje domove usred proslave Badnje večeri, pri čemu su neki izgubili svu svoju imovinu, pa čak i kućne ljubimce, rekao je svjedok Reutersu.

"Angažirane su sve vatrogasne snage grada Valparaísa, a pomažu i susjedne postrojbe. U požaru su izgorjeli brojni domovi", priopćili su vatrogasci na twitteru. Dvije susjedne četvrti su evakuirane.

Vatrena stihija, potpomognuta ljetnim temperaturama južne hemisfere i snažnim vjetrom, planula je u šumskom području nakon čega se proširila na grad u središnjem Čileu, rekli su vatrogasci.

Valparaiso, poznat po svojim šarenim drvenim kućama, popularan je među turistima u toj južnoameričkoj zemlji.

Isključena je struja za 90.000 domova, a u tijeku je masovna evakuacija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nottonightjosephine 25.12.2019.

    Stravicni pozar guta grad! Valparaiso, hehehe...svasta li vi mozete napisati. Policija zapalila bespravnu sirotinjsku gradnju da ocisti teren za luksuzne tiristicke projekte. Obala Cilea od Arice do Valparaisa, 3000 km, vrijedno preci na motorima, pokusajte, necete pozaliti! Jos ako imate dasku za surfanje u pratecem djipu, onda to je to.

  • nottonightjosephine 25.12.2019.

    Valparaiso...Dolina raja...tuljani znaju doc do kucnih vrata): Vise spanaca nego domorodaca. Elita naredila policiji da zapali i ocisti teren...

  • 25.12.2019.

    Katastrofa, svakim danom sve viš cijelim svijetom gori, od Australije, sad se proširilo i na Čile u J. Americi a na ljeto to očekuje i nas u Hrvatskoj pogotovo ako se ne pripremimo u obrani od požara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare