To je to što me zanima!

Evakuirali 26.000 ljudi: Našli su bombu iz II. svjetskog rata

DüSSELDORF: Vlasti su naredile evakuaciju u radijusu od 1,5 kilometara, a više od tisuću volontera pomaže vatrogascima, policiji i hitnim službama u premještanju stanovnika
Vidi originalni članak

Više od 26.000 osoba moralo je napustiti svoje domove u nedjelju ujutro prije nego što su stručnjaci počeli postupak sigurnog uklanjanja 1,8 tona teške bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata pronađene u vrtu u Paderbornu na zapadu Njemačke. 

Da bi bomba bila deaktivirana vlasti su naredile evakuaciju u radijusu od 1,5 kilometra. Zbog toga su morali biti evakuirani pacijenti iz dviju bolnica kao i štićenici nekoliko domova za starije i nemoćne, zgrada sveučilišta i dijelovi starog povijesnoga grada. 

NAPADAČ JE PSIHIČKI BOLESNIK? "Ljudi su trčali prema nama i vikali: Bježite! Ovo je horor!"

Više od tisuću volontera pomagalo je vatrogascima, policiji i hitnim službama u premještanju stanovnika iz opasne zone kako bi operacija uklanjanja počela u podne po srednjoeuropskom vremenu.

Bomba je otkrivena prije tjedan i pol dana tijekom radova u vrtu. Bila je zakopana na dubini od samo 80 centimetara što znači da je mogla izazvati velika razaranja u slučaju da je bila aktivirana.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • pakikpokik 08.04.2018.

    Ostaci od onoga čime su zatrli sjeme fašizma.... otad je napravljen klik u svjesti građana Njemačke, od sravnate,uništene,zaokretom 30 godina kasnije među ekonomskim velesilama... samo kod nas još plivaju na površini,zato smo tu di i jesmo...

  • POTPEC 08.04.2018.

    Tribali su je samo preseliti na ulazna vrata sabora dok su svi unutra skupa s vladom, da nemogu izaći do kraja mandata.

  • portirije 08.04.2018.

    Ajmo bero i grmoja. na avion i pravac bundestag rušiti angelu merkel. kako to nije pregledala njemačku prije nego je preuzela vlast. angela merkel mora otići!

Komentiraj...
Vidi sve komentare