To je to što me zanima!

Evo gdje pratiti pogreb kraljice

Pogreb kraljice jedinstven je povijesni događaj i pomno je isplaniran do u minutu. Protokol počinje već u 6.30 ujutro, a na pogreb dolaze državnici iz cijelog svijeta. Sve možete pratiti uživo na YouTube kanalu 24sata
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II. bila je najdugovječniji monarh Britanije. Vladala je Velikom Britanijom i zemljama Commonwealtha dugih 70 godina, a njena smrt označila je veliku prekretnicu monarhije.

Elizabeta II. umrla je 8. rujna u 97. godini života u dvorcu Balmoral.

Nakon smrti kraljice počela je operacija ''London Bridge'' koja predstavlja detaljan protokol događanja u danima nakon smrti kraljice sve do grandioznog pogreba koji će se održati danas, 19. rujna.

Kraljičin sin Charles postao je sada kralj Charles III.. Kralj je za smrt svoje majke proglasio period žalovanja od 17 dana.

Pogreb kraljice jedinstven je povijesni događaj i pomno je isplaniran do u minutu. Protokol počinje već u 6.30 ujutro, a na pogreb dolaze državnici iz cijelog svijeta kao i brojne druge kraljevske obitelji. Na kraljičin pogreb doći će i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Detaljan popis događanja možete pročitati OVDJE.

Povijesni pogreb možete pratiti uživo na YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 19.09.2022.

    Ja gledam u Westminster katedrali. Prekrasna arhitektura! Interesantno je da se na oltaru može vidjeti i stari Hrvatski grb iz 15. stoljeća!

  • be yourself 19.09.2022.

    Sramota šta radite kao da nema pamentijih i bintijih stvari u ovoj napaćenoj državi ali lakše je 2 tjedna već sahranjivati babu.

  • Zmar117 19.09.2022.

    Pretpostavljam da će nova era UK imati neka stara iskušenja i testove..Poput Malvina iliti Falklandskog otočja.U Argentini su na televiziji otvorili šampanjac dok je kraljica umrla..

Komentiraj...
Vidi sve komentare