To je to što me zanima!

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Opet obilne kiše, a ponegdje je moguć i snijeg

I sljedećih dana oborine, na moru jak vjetar, snijeg moguć i u nizinama
Vidi originalni članak

Nakon jučerašnjih obilnih kiša koje su prouzročile poplava, i danas nas očekuje slično vrijeme, zbog čega je Meteoalarm za područje gotovo cijele zemlje izdao upozorenja žutog i narančastog stupnja.

Najviše će kiše pasti sa subote na nedjelju, pa ponovno u utorak, pri čemu uglavnom na Jadranu i u obliku pljuskova s grmljavinom, praćenih jakim jugom. Osim njega, puhat će i bura, ponegdje na udare i olujna, osobito podno Velebita. Valja upozoriti i kako će mjestimice biti i snijega, osobito u gorju, prognoziraju za HRT Izidor Pelajić i Zoran Vakula.

Danas će samo kratko na jugu Hrvatske biti suho, a sunce će uglavnom izostati. Prevladavat će oblačno s kišom, ponegdje i obilnijom, a moguće je i nevrijeme - osobito u drugom dijelu dana i navečer. Puhat će uglavnom umjeren i jak južni vjetar i jugo, jače poslijepodne. More umjereno valovito i valovito, temperatura zraka od 12 °C ujutro do 18 °C danju.

IZDALI UPOZORENJA Upaljen meteoalarm: Za vikend stiže još kiše, grmljavina i jak vjetar. U gorju će pasti snijeg

U Dalmaciji bi ujutro moglo biti suhih razdoblja, ali danju često kiša, lokalno obilnija, i uz grmljavinu, osobito u unutrašnjosti i na jugu. Ujutro mjestimice bura, danju većinom jugo u jačanju. Najniža temperatura od 7 do 12 °C, najviša od 12 do 17 °C.

Ni na sjevernom Jadranu suho vrijeme neće dugo potrajati, ali ujutro bi moglo biti sunčanih razdoblja. Kiša posebice popodne, ali za razliku od danas - većinom slaba ili umjerena. Zapuhat će bura, sve jača prema kraju dana. U gorju pretežno oblačno, popodne ponegdje s više kiše, krajem dana i u noći na nedjelju oborina će prelaziti u susnježicu i snijeg. Moguće je stvaranje tanjeg snježnog pokrivača pa će kolnici biti skliski. 

I sljedećih dana oborine, na moru jak vjetar, snijeg moguć i u nizinama

U nedjelju prijepodne na kopnu još kiša i snijeg u gorju, poneka pahulja moguća je i u nizinama sjeverozapadne Hrvatske, popodne smirivanje i još malo hladnije, a osobito će zahladnjeti nakon djelomičnog razvedravanja u ponedjeljak, pa valja računati na mraz, ali i na jutarnju maglu. U utorak južina, opet jače naoblačenje, lokalno obilna kiša i snijeg u gorju.

UŽIVO IZ POPLAVLJENOG PODRUČJA Posljedice katastrofe u Novom Vinodolskom: 'Jutros nam je sve poplivalo, užasno, očajni smo'

Na Jadranu djelomice sunčani i relativno suhi dani uz buru do utorka. Malo kiše u nedjelju lokalno na jugu i potkraj ponedjeljka na sjeveru, a češća i obilnija u utorak s novom ciklonom i olujnim jugom. Bit će malo svježije.

I u često oblačnoj središnjoj Hrvatskoj u subotu malo hladnije, ujutro s maglom te uglavnom bez oborine, a popodne mjestimice kiša, osobito na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža temperatura od 3 do 5 °C, najviša oko 7 °C.

Na istoku Hrvatske tmurno s povremenom kišom, osobito još rano ujutro te opet poslijepodne, ponajprije u Posavini, a malo više suhih razdoblja u Podravini. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Danju temperatura od 8 do 10 °C.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • perogovernao1 19.11.2022.

    Evo ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare