To je to što me zanima!

Evo zašto se nije dao s vlasti: Pogledajte Mubarakovu palaču

Dok je narod prosvjedovao uglavnom zbog siromaštva, procjenjuje se da je egipatski predsjednik 'težak' čak 70 milijardi dolara uživao u raskošnim pozlaćenim vilama
Vidi originalni članak

Egipatski predsjednik dugo se borio s narodom da ostane na vlasti za što je čini se imao dobre razloge jer je izgubivši vlast izgubio i dvije palače prepune raskošnih svijećnjaka, zlatnih satova, spavaću sobu sa zidovima prekrivenim svilom i kolekciju oružja. 

Njegova službena rezidencija bila je Abdeen palača u Kairu sagrađena u drugoj polovici 19. stoljeća. Smatraju ju jednom od najraskošnijih na svijetu. U njoj je i kazalište sa stotinama pozlaćenih stolica, kao i muzej posvećen srebrnini, darovima drugih državnih vladara i oružju. U kolekciji je i pištolj Benita Mussolinija kao i AK-47 koji je Mubarak dobio od Saddama Husseina. 

Ras el–Tin je Mubarakova palača u Aleksandriji. Potječe iz prve polovice 19. stoljeća i prostire se na oko 17.000 kvadratnih metara. U njoj je spavaća soba prekrivena svilom i zlatnim ukrasima. Mubarak je tamo sporazume potpisivao u dvorani u kojoj je nekada bilo prijestolje egipatskog kralja. 

Dok je narod prosvjedovao uglavnom zbog siromaštva, procjenjuje se da je Mubarak imao čak 70 milijardi dolara i bio bogatiji od Bill Gatesa. Nakon što je pobjegao iz Kaira Mubarak se navodno razbolio, neki mediji prenose da je čak i na samrti.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • ciara46 16.02.2011.

    Ovo me podsječa na naše političare,s malo drugačije raspoređenim bogatstvom, a narod sve siromašniji.Eto zašto se svi bore da su na vlasti, briga njih za državu i narod.

  • Noon 16.02.2011.

    Pa Putinova je mala beba za ovu!Tipični stil diktatora koji žele biti Luj XIV.Pred zid buraz!

  • Feel 16.02.2011.

    hahahahahahahahaha koji kic,uzas. nebi zivjela tamo ni za neznam kaj...uzas

Komentiraj...
Vidi sve komentare