To je to što me zanima!

Hrvatska ne bi trebala isključiti mogućnost da Putin i Vučić isprovociraju rat u ovoj regiji

Beograd, mlađi partner Moskve u regiji, dramatično je povećao troškove kupnje vojne opreme i naoružanja u zadnje dvije godine bez nekog opravdanog razloga...
Vidi originalni članak

Prije dva tjedna pisao sam o predstojećim izborima za guvernera u svojoj matičnoj državi Virginiji i kako se činilo da trendovi idu u prilog republikanskom kandidatu naspram nepokolebljivog demokratskog protivnika, koji je i sam bivši guverner. Kako se ispostavilo, odluka 2. studenog bila je zapanjujuća, ako ne i potpuno iznenađujuća: republikanac Glenn Youngkin izabran je tijesnom, ali uvjerljivom razlikom, a republikanci su također ostvarili značajne pobjede u utrkama diljem Sjedinjenih Američkih Država. U New Jerseyu - demokratskom uporištu u kojem je Joe Biden prije samo godinu dana vodio sa 16 bodova - republikanski konkurent šokantno je došao nadomak pobjede nad popularnim demokratskim sadašnjim predsjednikom. Sve u svemu, rezultati diljem zemlje smatrani su snažnim prijekorom demokratske vladavine u Washingtonu, gdje ta stranka trenutačno kontrolira Bijelu kuću i oba doma Kongresa. Prošla je jedva godina dana Bidenova mandata, a postoji uvriježena percepcija da demokrati ne uspijevaju učinkovito vladati ili se nositi s konkretnim problemima koji najviše zabrinjavaju javnost, kao što su inflacija, ilegalne migracije i urbani kriminal.
Pomak stranke ulijevo vezano uz socijalna pitanja u međuvremenu je otuđio iznimno važan blok neovisnih birača. Stručnjaci su općenito ocijenili da rezultati 2. studenoga upućuju na potencijalni republikanski plimni val na izborima za Kongres za godinu dana. Bliska analiza glasanja u Virginiji ide u korist ovom tumačenju, ali također nosi lekcije koje bi mogle biti korisne demokratima.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • Luna777 14.11.2021.

    Ajme, samo to NE, NIKAKO!

  • 14.11.2021.

    Srbi znaju samo bježati.... ništa drugo.

  • roundtrain 14.11.2021.

    Pa zar može Hrvatskoj biti nego što je sada?

Komentiraj...
Vidi sve komentare