To je to što me zanima!

F. Castro dao ostavku na mjesto predsjednika Kube

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Castro, koji je na vlast došao revolucijom 1959. godine, predao je ovlasti bratu Raulu u lipnju 2006. godine, nakon što je podvrgnut operaciji
Vidi originalni članak

Mojim dragim sugrađanima, koji su mi posljednjih dana iskazali veliku čast i odabrali me za člana parlamenta, javljam da ne težim niti ću prihvatiti položaj predsjednika vijeća države i vrhovnog zapovjednika, napisao je u priopćenju Kubancima Fidel Castro. Granma, glasilo Komunističke partije, priopćenje je u utorak oko tri sata objavilo na svojim internetskim stranicama.
- Izdao bih svoju savjest kad bih preuzeo dužnosti koje od mene traže potpunu pokretljivost i predanost. Ja to u fizičkom smislu ne mogu ponuditi - pojasnio je Castro. No inzistira na tomu da odstupanje s dužnosti ne označava posljednje zbogom.
- Želim se i dalje boriti kao vojnik misli pa ću ih nastaviti pisati pod nazivom 'Promišljanja druga Fidela’. To će biti samo još jedno oružje u arsenalu na koje možete računati. Možda će se tako čuti i moj glas. Bit ću pažljiv - zaključio je Castro. Nije rekao hoće li na neki drugi način sudjelovati u vlasti i radu Komunističke partije. Detalji o njegovom zdravstvenom stanju su državna tajna. Nije bilo službenih priopćenja o bolesti zbog koje je ovlasti 2006. predao bratu Raulu. Prošlog je mjeseca razgovarao s brazilskim predsjednikom Luizom Inaciom Lulom, koji je bio zadivljen Castrovom voljom.
- Međunarodna zajednica trebala bi s Kubancima raditi na izgradnji demokratskih institucija. Ova bi tranzicija trebala voditi do slobodnih i poštenih izbora.  SAD će pomoći narodu Kube da uvidi blagoslov slobode - komentirao je američki predsjednik George  Bush. Castro je na vlast u Kubi došao 1959. svrgnuvši Fulgencija Batistu.

BIOGRAFIJA FIDELA CASTRA
CASTRA HTJELI SMAKNUTI EKSPLOZIVNOM LIGNJOM
CASTRO PRONAŠAO NASLJEDNIKA U HUGU CHAVEZU

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_806 23.02.2008.

    VIVA EL KOMADANTE-----VIVA REVOLUCION

  • Ćofi 20.02.2008.

    Castro je loš čovjek za Amerikance/njihovu vlast, ali je za Kubance Bog...Mislim da jedno šta se tu može reć je; bravo Fidel, bravo što si se opirao Američkoj vlasti, jel ni sami jadni Amerikanci to ne mogu...A jednog dana kad skuže kako se bori za slobodu, Amerika će biti puno bolja zemlja.

  • zeljko_ri 19.02.2008.

    Castro je povjesna ličnost,stoljećima poslije njega će se njegovo ime slaviti.I treba,odupro se svakom američkom hegemonizmu koij je bio nekoliko stotina puta jači od njegove Kube.Treba znati slijediti primjer Castra.Svaka ti čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare