To je to što me zanima!

Faber: 50 posto šefova u policiji ima političku vezu

Ravnatelj policije Vladimir Faber nije želio govoriti o tome je li nadzorna kamera snimila počinitelja, niti je li ubijstvo povezano s Ivanom Hodak (26)
Vidi originalni članak

U posljednjih 17, 18 godina uz dobre političke veze svatko je mogao postati policajac, priznao je v.d. ravnatelja policije Vladimir Faber gostujući u “Dnevniku plus” na HTV-u u petak navečer.
- Ne postoji dovoljno veliki tepih koji bi mogao prekriti sve probleme koji su se nagomilali do danas - dodao je Faber. Time je praktički priznao da sadašnja policijska struktura nije sposobna uhvatiti se u koštac s organiziranim kriminalom. No Faber je optimističan i vjeruje da je ovo prilika da se vrati izgubljeno povjerenje u policiju i sustav sigurnosti u državi. Na tragu tome bio je i načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec, koji je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako RH, pogotovo Zagreb, nema dosta kompetentnih policijskih kadrova.
- Policijska uprava zagrebačka nikad nije bila dovoljno popunjena policajcima srednje stručne spreme koji bi trebali biti na ulicama, kao ni onima obrazovanim za borbu protiv organiziranog kriminala - objasnio je Borovec i dodao kako će to pokušati promijeniti unaprjeđenjem sustava školovanja policajaca. Kazao je kako bi u ponedjeljak u Zagreb trebalo stići 250 policajaca iz ostalih policijskih uprava.
- Oni će uglavnom raditi na ulici. Njihova prisutnost trebala bi doprinijeti prevenciji kaznenih djela i povećati osjećaj sigurnosti građana - kaže Borovec.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • sunce10 25.10.2008.

    ILI JE KORUMPIRANA TAKVI JE 80 POSTO IIIII

  • piratxx 25.10.2008.

    A šta s mjestima iz kojih dolazih tih 250 policajaca??? Nije li time narušeno njihovo sigurnosno stanje. A samo kad se sjetim kako su prije nekog vremena šutali policajce na ulicu uz obrazloženje da ih ima previše. Ma di je danas taj koji je tako onda odlučio???

  • K i t t y 25.10.2008.

    Činjenica jest da mladi sposobni ljudi koji bi mogli raditi za policiju - rade neke sasvim stote poslove, ili su na burzi rada, a netijaci, rodijaci i ostali -jaci, i kumovi... su na položajima... pogledaj samo po prezimenima... svi su skoro iz istoga sela ili slično... žalosno... (neću širiti temu dalje jer je komentator \"stmar\" lijepo to napisao, i potpisujem...)

Komentiraj...
Vidi sve komentare