To je to što me zanima!

Facebook humanitarci domu u Puli predali su čak 1500 knjiga

Građani iz cijele Hrvatske, ali i talijanskog Trsta, slali su Facebook humanitarcima knjige a oni su ih u petak odnijeli u Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Puli
Vidi originalni članak

Bili su oduševljeni, i osoblje i korisnici Doma za psihičke bolesne odrasle osobe 'Vila Maria' u Puli. Jedan od njih napisao nam je pjesmu i recitirao je. Bilo je lijepo vidjeti kako su ih te knjige usrećile, rekao nam je Damir Bošnjak, voditelj i osnivač humanitarne udruge Facebook humanitarci. On je s volonterima Udruge u petak Domu donio 1500 knjiga koje su prikupili od dobrih ljudi diljem Hrvatske. 

- Prikupljala su se lagana štiva, beletristika i knjige iz dječje književnosti i sl. Cilj akcije bio je obogatiti knjižnicu kvalitetnim štivom kako bi korisnici doma mogli posuđivati knjige, a time bi im omogućio ugodniji i ljepši boravak u Domu. Tako korisnici doma Vila Marija mogu, uz svoje mnogobrojne aktivnosti, kvalitetno provesti svoje vrijeme uz dobra štiva - kaže Bošnjak. 

Inače, Facebook humanitarci ne prikupljaju novac, nego potrepštine za potrebite. 

Tako je u tijeku akcija za Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda - Pula u koju su također uključeni Facebook volonteri iz cijele hrvatske i koja traje još mjesec dana. To je dnevni boravak za djecu oboljelu od cerebralne paralize, neuromišićnih bolesti, distrofije mišića, autizma, tjelesne invalidnosti, poremećajima u razvoju govora i slično. Akcija se organizira povodom 200 te donacije Facebook Humanitaraca.  

U toj akciji prikupljaju se didaktičke igračke (prioritetno), flomasteri,  vodene i drvene bojice, tempere, olovke za crtanje, paketi papira A4, dječje lopte svih veličina.  

- Svi građani hrvatske također se mogu uključiti u tu akciju. Više informacija moguće je dobiti po pozivu na broj telefona: 099 194 2330 ili na e mail: info@fbhumanitarci.com , a svi kontakti Facebook grupa iz svih gradova u kojima volonteri djeluju diljem hrvatske,mogu se pronaći na službenoj web stranici fejsbukovaca - navodi Bošnjak. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Capafiori 14.01.2013.

    Drago mi je pročitati da postoji ovakva udruga i da se zna za njeno postojanje. Iako mi je dislocirana, što znači da bi teško bilo poslati im nešto knjiga bez da to iziskuje znatni trošak, svima onima koji se "žele riješiti" svojih viškova knjiga, umjesto bacanja u kontejner jedan mali savjet: zamolite rektora nekog od fakulteta u vašem gradu, ili ravnatelja srednje škole da vam dopusti "ostaviti" knjige u predvorju ustanove, a na vama je da na vidljivom mjestu istaknete da svatko tko želi može uzeti knjigu koju želi bez naknade, ili jednostavno "Poslužite se jer sve što uzmete je vaše". Nema knjiga u roku od sat vremena :) što samo znači da mlade zanima čitanje, no još uvijek je to preskup hobi.

  • CptNemo 13.01.2013.

    Bolje da su prikupili drva, dulje gore ;). To malko, kao vic o kulturi kod nas..

  • ping-pong 12.01.2013.

    Svaka čast. Knjiga je točno ono što svakom treba u ove hladne dane, uz šalicu čaja u mekom toplom krevetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare