To je to što me zanima!

Fakultetu kazna do milijun kn zbog ometanja signala?

Rudarski fakultet kupio je uređaj za ometanje signala i probno ga iskoristio u jednoj predavaoni. Ometanje mobitel signala je kod nas zabranjeno
Vidi originalni članak

U upozorenju koje je Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu poslala Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije stoji kako im zbog ometanja mobitel signala prijeti kazna od 100.000 do milijun kuna. Utvrdili su da je Rudarski fakultet kupio uređaj za ometanje signala i probno ga je iskoristio u jednoj od svojih predavaona, piše Večernji list. Fakultet je navodno prijavio jedan mobilni operater. U Hrvatskoj je ometanje mobitel signala zabranjeno te je time fakultet prekršio zakon. Fakultet se na ovaj potez odlučio kako bi spriječili prepisivanje na ispitima mobitelom, što je postalo popularno među studentima. Dekan FER-a, Vedran Mornar, rekao je kako je i njegov fakultet razmišljao o kupnji uređaja ali su bili upoznati sa zakonom. Mornar je u hodniku fakulteta ulovio jednog učenika kako rješava ispit kolegi koji mu je taj ispit poslao MMS-om. Ometanje signala se ne može ograničiti na samo jednu prostoriju pa može biti i opasno jer se mogu blokirati i pozivi u hitnim slučajevima. Mornar tvrdi kako jedini način na koji se prepisivačima može stati na kraj su teže kazne ukoliko se studente ulovi u prepisivanju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • real 29.06.2010.

    a kako u avionu, narede da iskljuciš Debilni ??

  • trešnja 29.06.2010.

    Jedan moj profesor je rekao na samom ispitu...i prepisivanje je učenje...i kad malo bolje razmislite,zadatak koji morate prepisati,jer ga ne znate,nikad više ne zaboravite.

  • stari mudrac 29.06.2010.

    a kosorica misli da je gazdarica. poglećte operatere, oni su gazde !!!!!!!!!1

Komentiraj...
Vidi sve komentare