To je to što me zanima!

Fantomski komandosi u Siriji noću iz zasjede ubijaju IS-ovce

Pripadnici nove gerilske postrojbe Bijeli plašt oko Kobanea i ostalih dijelova Sirije koje kontroliraju džihadisti, najčešće po noći iz zasjede, ubijaju teroriste ISIL-a
Vidi originalni članak

Cilj nam je utjerati im strah u kosti. I to nam uspijeva. Više ih ne možete vidjeti da sami šeću ulicama, rekao je Abu Aboud, pripadnik nove gerilske postrojbe Bijeli plašt, koja je u Siriji ubila više od 100 pripadnika ISIL-a

Oni oko Kobanea i ostalih dijelova Sirije koje kontroliraju džihadisti, najčešće po noći iz zasjede ubijaju teroriste. Trenutačno broje oko 300 “komandosa”, no Bijeli plašt nije jedina organizacija koja se samoinicijativno bori protiv ISIL-a.

Promatrači u Siriji javljaju da je organizirano nekoliko sličnih gerilskih skupina poput Fantomske brigade i Brigade anđela smrti, a jedna od njih je nedavno u jednoj noći smaknula 10 džihadista. Stručnjaci smatraju da zasad nisu velika opasnost ISIL-u, no da bi im mogli znatno narušiti moral.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • tiha voda_492 16.10.2014.

    ja da sam na mjestu "isila" zvao bih bracu iz libije ;)

  • ŽeljkoKinder-Rončević_1 16.10.2014.

    treba da ih Kurdi sve potamane,

  • neprimjereni 15.10.2014.

    Gro snaga IS-a je grupiran na rubnim područjima zbog stalnih borbi a unotrašnjost ne traži toliku pokrivenost vojskom jer se oslanjaju na lojalnost stanovništva. Ovo bi triba bit neki "pokret otpora" i ako se raširi to bi moga bit rak u islamskoj državi. Teško će ih se moć riješit jer ovi bolje poznaju teren i imaju logističku podršku i mrežu jataka i sigurnih kuća. U biti lokalci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare