To je to što me zanima!

Fantomski savjetnici ministara: Plaćamo ih, a ne znamo tko su

Većina tvrdi kako podaci o njihovim imenima i plaćama predstavljaju poslovnu tajnu, iako ih se plaća novcem poreznih obveznika. Neki angažiraju vanjske savjetnike
Vidi originalni članak

Ministarstva i javne tvrtke svoje savjetnike, za čije plaće izdvajamo oko 15.000 kuna bruto na mjesec po savjetniku, kriju kao zmija noge. Tko su, što rade i zbog kojih su kvalifikacija izabrani na to radno mjesto otkrivaju samo rijetki. Većina tvrdi kako podaci o njihovim imenima i plaćama predstavljaju poslovnu tajnu, iako ih se plaća novcem poreznih obveznika. Osim savjetnika, koji su pomoćnici ministara ili direktora javnih tvrtki, neki su se dosjetili kako ipak građane osloboditi troškova, pa angažiraju vanjske savjetnike koje ne plaćaju samo građani, nego ih s 85 posto plaće financira Europska unija.

Ministarstvo obrane jedno je od skromnijih. Oni imaju samo jednog savjetnika, odgovornog za vojna pitanja. Od lipnja 2012. na to je mjesto zaposlen kapetan bojnog broda Jerko Letica, bivši vojni izaslanik u Turskoj. 

>> Više pročitajte u Expressu


Idi na 24sata

Komentari 43

  • bbbdado 23.07.2013.

    Hehe , od sada svakog saborskog zastupnika koji se bira , odvest kod javnog bilježnika da ispuni obrazac da neće krasti i lagati . Ako prekrši , 5 - 10 god. zatvora bez suđenja

  • Timmy2 23.07.2013.

    Kada je već riječ o plaćanju vrlih savjetnika,oni koji to zaista jesu neka mi oproste.Plaćanje se vrši na temelju računa,predračuna,ugovora,avansa i.t.d.! Kako se može izvršiti plaćanje savjetnika ako je anoniman,znači NN je ispostavio valjani dokument na temelju kojeg je izvršena isplata na žiro račun.! Kada se vrši plaćanje izvršene usluge-intelektualne,računovođa mora unijeti podatke kako bi uplata sjela kod određene banke.! Na određeno ime ili firmu.!

  • pusa-usa 23.07.2013.

    e imam ja takvih susjeda ajme majko mila.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare