To je to što me zanima!

Fata hoće crkvu izbaciti iz svog dvorišta pa je osudili

Fatu Orlović iz Bratunca u BiH osudili su jer je ometala vjerske obrede. Bespravno sagrađena pravoslavna crkva Fati smeta već devet godina
Vidi originalni članak

Fatu Orlović iz Bratunca u BiH Prekršajni sud u Bijeljini osudio je na mjesec dana uvjetno, s rokom kušnje od godinu dana jer je ometala vjerski obred u crkvi koja je smještena u njenom dvorištu. Fata će morati platiti i sudske troškove od oko 600 kuna. Nakon što se poslije rata vratila kući, Fata je u svom dvorištu zatekla crkvu. Već devet godina traje njen spor s crkvenom općinom Kravica i vlastima iz Republike Srpske. Iako joj je više puta obećano da će se crkva premjestiti iz dvorišta, nakon svakog obećanja uslijedila bi nova liturgija čija ometanja starica ne negira.
- Kad Fatu treba kazniti, svi su brzi. Kad crkvu treba maknuti iz moga dvorišta, onda je pravda spora - kaže starica. Prošle godine je na sudu u Srebrenici oslobođena optužbi, ali se tužiteljstvo žalilo.
- Bilo je rečeno da će se još prošle godine početi s izmještanjem crkve iz moga dvorišta, ali, evo, ona je još tu - kaže Fata. Vlasti u Bratuncu i crkvena općina pokušali su naći drugu lokaciju za crkvu, ali nisu uspjeli, što znači da će crkva do daljnjega stajati u Fatinom dvorištu. Uskoro će održati raspravu na sudu o sudbini crkve, a Fata se nada da će ukloniti bespravno izgrađenu crkvu.
- Poštujem svaku vjeru i nemam ništa protiv Srba i crkve, ali neka je nose odavde. Nije joj mjesto ovdje - kategorična je Fata.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • karzor 27.01.2009.

    Ima Fata pravo! Nazalost pravdu sigurno nece docekati! Pravdu na Balkanu jos nitko nije dozivio!

  • virusica 27.01.2009.

    Kakve su to gluposti, kakvi su to pravnici ili novinari!? Ako je crkva u njenom drvorištu onda crkva ometa nju,a ne ona crkvu, kako onda ona plaća kaznu? Ili su tamo pravnici idioti ili su novinari nešto pobrkali.

  • Hacker-ri 27.01.2009.

    nismo sami mi banana :D to me veseli

Komentiraj...
Vidi sve komentare